Egymilliós autó, millió hibalehetőséggel

2019.06.19. 06:16

Formaterve és kényelme alapján hívogató vétel a 2004 és 2011 közt gyártott, szépséges Peugeot 407. A története során összesen háromféle négyhengeres és egy véhatos benzinmotorral, illetve háromféle négyhengeres és kétféle hathengeres turbódízellel szerelt, limuzinként, kupéként és kombikasznival gyártott típus manapság olcsóbb mint szinte bármi ebben a méretben, ebből a korszakból. Ugyanakkor még külső szakértőnk, Szilva Tamás is azt mondja, hogy néha nagyon nehézkes a 407-esek szerelése sok drága hibája lehet a típusnak. Ákos autója 2,2 HDI SW, vagyis kombiváltozat. Ez a legszebb verzió, ráadásul néhány dolgot az előző tulaj cseréltetett rajta, így elvileg most a gondtalanság jön. Vajon valóban? A 2007-es autót az Avalon Car(e) Services Bosch Car Service-ben néztük át alaposan.

Korábbi epizódok:

A legjobb 2 milliós használt autó egy Dacia?
A Duster sláger volt újként, és az használtan is. Ezúttal egy 200 ezer kilométert futott, nehéz múltú példányt vizsgáltunk át, alaposan.
BMW-re vágysz? Ez a Honda való neked
Az Accord utolsó európai generációját újként sokan lenézték, pedig a Honda mindent megtett, hogy bizonyítson. Mára beérett a munka gyümölcse.