2019.12.10. 15:28

Csontvázak minden szekrényben lehetnek, és ez alól a Toyota Yaris TS feliratú szekrény sem kivétel. A kis sportmodell első generációjának orrában egy hagyományos, 1,5 literes szívó benzinmotor van, Robi kifejezetten olcsón vette az autót, ráadásul Olaszországból. Itthon ezekért a Yarisokért manapság 800 ezer és 1,4 millió forint körüli összeget kérnek, de a kínálat tetején általában a valóban megkímélt állapot remélhető. Adunk néhány tippet, ha te is megajándékoznád magad egy igazi TS-sel.

A Totalcar új szolgáltatásával, a Totálkár Kártörténettel az elmúlt húsz év magyarországi javítási kalkulációi közt kereshetsz, ha megadod az autó alvázszámát. A szolgáltatás ingyenes, ha a rendszer nem talál semmit és autónként 3990 forintba kerül a használata, ha legalább a korábbi javítási kalkuláció összegét, illetve dátumát megtalálja. Új szolgáltatásunk mélyebb megismeréséhez és használatához kattints ide: http://bit.ly/totalkar

 A mai epizódban szereplő, első generációs Yaris TS kapcsán felhívtam a ToyoTeam Garage nevű független szervizt, ahol megnyugtattak: ez egy nagyon tartós autó. Előfordulhat a központi zár hibája, ilyen idős korban már mattulnak a polikarbonát fényszóró-burkolatok, illetve a stabilizátorok gömbfejének cseréje is gyakori feladat. A kis szívómotor nem érzékeny, de ha nem pörgetik elégé és elégszer, ha sokszor mennek vele rövid távokat, illetve ha elhanyagolják az olajcseréket, a dugattyúgyűrűk elkokszolódhatnak, majd megnőhet a motorolaj-fogyasztás. Amúgy a ToyoTeam kilenc éves működése alatt összesen kétszer generálozott 1,5-ös Yaris TS-t, míg harmincszor kortárs Celicát. A szerviz figyelmünkbe ajánlotta ezt a 2012-es videót, melyen egy versenypályára átalakított TS-t hajtanak a Hungaroringen. Az autó blokkja bontatlan volt 200 ezer kilométer után is, a futómű állítható, a szilenteket poliuretánra cserélték, előre és hátulra is toronymerevítők kerültek, így már tényleg nagyon ügyesen mozog az autó. 

Korábbi epizódok:

Újként bukás volt, használtan bombavétel
A legnagyobb Suzuki jó állapotú példányai sorra érkeznek Magyarországra. Megnéztük Bencéét és elmondjuk, mire kell figyelned, ha Kizashit vennél.
A filléres, hathengeres űrhajó titka és kockázatai
A Xantia Németországból jött hozzánk, gazdája pontosan tudja, mivel jár egy ilyen autó, mi pedig ráeresztettük a gurunkat, hogy te is tudd.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.