A Need for Speedben is választhattad, most itt van a valóságban

Totalcar Erőmérő: Ford Crown Victoria Police Interceptor

2022.11.17. 13:40

Mi, megszállottak a filmekben is felismerjük az autókat. Ha mégsem, akkor az imcdb.org segít. Megszámolhatatlan mennyiségben szerepelt a mainstream amerikai filmkultúrában, ugyanis az utcakép része volt. Ma pedig a mérőpadra gurul.

Távol áll az európai kultúrától, még az alapmodell sem volt kapható itt. Persze ismerhetjük a részeit. A V8 motorcsaládot például akár a Mustangból, de itt két szeleppel inkább a konzervativizmust erősíti. Se nem pörgős, se nem túl erős, inkább megbízható. Ezért is vált be annyi éven át nyomozói, ügyintézői vagy járőrautóként. Ha valaki elmerül egy típusban és annak kultúrájában, akkor a mondanivaló szinte végtelen. Most is ez történt. Hallgassuk a hangját és a történeteket!

Nem egy álcaautó. A mérete és a megjelenése miatt sem rejtőzködik. Viszont ha kell, tud haladni még a mai forgalom ritmusával is. Jó lett a teljesítmény és a nyomaték is, persze nem volt agyonhajszolva a motorja. Sokan szeretnénk ezt a dinamikát most is – engem meggyőzött!

Kérlek, ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld, és jelentkezz autóddal a jelentkezési űrlap kitöltésével. Akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autót is meg tudunk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!

Korábbi epizódok:

Motorfelújítás házilag: de hogy sikerült?
Olcsó sportautó, kis hibával: megéri belevágni egy Toyota MR-2 motorfelújításának?
A Golf, amikor leüvölti a fejed
A Golfot mindenki ismeri, csak éppen nem így. Ezt az autót olyan ember építette, aki csak másodsorban mérnök, amúgy leginkább megszállott.