Meglepetés a garázsban

2009.08.31. 20:29

Kedves Doktor!

Furcsa kérdésem lenne. Ifjú férj szeretné meglepni feleségét egy autóval, mégpedig úgy, hogy mire a feleség hazaérkezik a szülőszobából a garázsban ott álljon az autó. Ebből adódik, hogy a feleséget ne terhelje semmilyen aláírási kötelezettség az autó meglátásáig. A férj már megegyezett az eladóval, aki magánszemély, együtt mennének be a bankba megszüntetni az autó hitelét, itt nyilván a férj lenne mindenféle papír aláírója, holott hivatalosan a feleség nevére kívánja íratni az autót.

Kérdés, ez megoldható-e valahogy, tekintettel a 15 napos átírási határidőre, eredetiségvizsgálatra, meg egyéb, általunk ismeretlen szempontokra.

Költség kihatás nem túl lényeges.

Várom sürgős válaszát!

Köszönettel:

B. Károly

Kedves B. Károly!

Egyszerűen megoldható, ha „valahogyan beszereznek” egy meghatalmazást a feleségtől, melyben meghatalmazza a férjet, hogy a gépjármű (konkrét adatokkal) megvásárlása, átírása, egyéb (biztosítási, banki) ügyintézése során őt képviselje. A meghatalmazás alaki követelményei fontosak, tehát meghatalmazó és meghatalmazott adatai, igazolványszáma, meghatalmazás tárgya, aláírások, dátum, két tanú adatai és aláírása. Ennek birtokában a férj már intézheti is a meglepetést.


Tisztelettel: Dr. Koszoru István