Mazda 626 remegés

Az Autódoktor válaszol

2002.12.25. 23:13

A remegést, ha pontosan írtad le a tüneteket, valamelyik motortartó bak fáradása, szakadása okozza. Érdemes figyelmesen végignézni őket! Ha a bakszakadás miatt a motor el is mozdul kicsit a helyéről, ez aztán okozhatja a váltó működtető mechanikájának pontatlanságát.

Hello doki
Van egy 90-es 626 Mazdám. Kétezres 74 KW -os.
A kérdéseim:
1. alapjáraton (melegen) bicebócásan jár a motor, kicsit ingadozik, és van amikor egész magasra (1200) felmegy az alapjárat.
2. magasabb fordulaton (2500-tól) remegést érezni az egesz autón. A futóművet most állították be, a kerekeket centríroztattam, de a jelenség nem szűnt meg. Ami érdekes, hogy álló autónal hiába pörgetem, nem csinálja.
3. az első illetve a második fokozatot nehezen veszi, pedig a váltóban már cseréltünk olajat.
Gyula
(2002. 08. 29.)

Ha megírtad volna a motor gyártási kódját, amit a motorszám eleje tartalmaz, az első kérdésedre kimerítő választ tudtam volna írni! Ugyanis erre szükségem van ahhoz, hogy tudjam, milyen injektor- és egyéb kiegészítő rendszerekkel szerelték. Mindegyiknél más-más hiba okozhatja az egyenetlen alapjáratot.
A remegést, ha pontosan írtad le a tüneteket, valamelyik motortartó bak fáradása, szakadása okozza. Érdemes figyelmesen végignézni őket! Ha a bakszakadás miatt a motor el is mozdul kicsit a helyéről. Ez aztán okozhatja a váltó működtető mechanikájának pontatlanságát, esetleg pont emiatt nehéz az 1. és a 2. fokozatot kapcsolni! Nem ártana egy szakemberrel megnézetni a kocsit! Kicsit!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.