Rángat a Hondám

2006.07.31. 15:44

Pedig minden szelepet, kábelt, szűrőt lecseréltek, kitisztítottak

Kedves Autódoki!

A következő problémával küszködünk immáron 4-5 éve: Honda Civic 1.5 sedan 1995-ben gyártott (153500km)_központi befecskendezéses autónk intenzívebb gázpedál nyomásra, gyorsításkor (és itt ne_a versenyszerű, hanem normális közlekedési tempóra gondolj) szinte lefullad a motor,erőteljes rángatásba kezd, amíg a pedált fel nem engedem.

Szerelők tanácstalanok, de a legutóbbi vizsgálatkor (HONDA márkaszervizek műszerei hibamentesnek látják az autót) az egyik szaki azt gyanította, hogy a fojtószelep-állás érzékelő pótméterrel (?) lehet a gond. Minden szelep, kábel, szűrő kitisztítva, cserélve lett, de mindhiába_az autó rángat. Fogyasztása az autónak normálisnak mondható 8 liter körüli. Mielőtt nekiindulnánk felkutatni a fent nevezett pótmétert, kérem hogy a fentiek alapján, írddmeg légy szíves a véleményed.

Köszönöm:

Zoltán

Kedves Zoltán!

Ezen információk alapján elég nehéz bármi pontos következtetést levonni. A műszeres vizsgálat mit takar? Rátették a gépet, kiolvasták a hibákat? Üzemanyagnyomást mértek? A potenciométert is le lehet mérni. Szerintem keressen meg egy kimondottan injektor javításával foglalkozó helyet!

Üdv:

Ficzere Miklós