Lejárt a garancia – ki fizeti a javítást?

2008.11.02. 18:44

Kedves Autódoki!

VW Golf V. 1,6-os autómban tönkrement a klímakompresszor, valószínűleg befogott a csapágy, és emiatt a kompresszor háza is szétrepedt. 2006.03.17-én vásároltam az autót , és 2 év teljes körű garanciát vállaltak rá .
Szavatossági időre hivatkozva a szervizben meg kell javítaniuk garanciában az autómat, vagy mondhatják a szervizben, hogy már 3 hónapja lejárt a garancia, és így nekem kell állnom az új kompresszor költségét ?

Köszönöm a választ.

Kedves Levélíró!

Sajnos a garanciaidő lejárta után – nem fődarab esetében – nem lehet szavatossági igényre hivatkozni a forgalmazónál, a javítás költségét a tulajdonosnak kell állni.
Azért nem ennyire sötét a helyzet, egy szervizkönyves, rendszeresen szervizelt autó esetében az ilyen jellegű, a használat körülményeitől szinte független meghibásodás esetén minden magára valamit adó forgalmazó vagy gyári képviselet méltányossági alapon a költségek legalább egy részét átvállalja ügyfelétől.
A problémát normálisan kell megközelíteni, nem támadólag fellépni, és biztos vagyok benne, hogy a szerviz értékelni fogja a dolgot.

Üdv:

Autódoktor