Sierra gumiméretek

2003.03.31. 13:33

Ne feledje el amikor dönt, bizonyos helyzetekben a gumiabroncson múlhat az Ön, vagy mások élete!

Tisztelt Gumidoktor!

A kérdésem az, hogy milyen gumi (méret) kerülhet, egy sima vasfelnis, '90-es, 4 ajtós, benzines Ford Sierrára, és az is érdekelne, hogy a rá való nyári gumikat (használtan) kb. milyen áron tudom beszerezni?

Köszönettel,
Tibold Ákos

Tisztelt Ákos!

Információm szerint '90-ben a Sierrákat 13" és 14"-os tárcsákkal is szerelték. A 13"-os gyári méret a 175 R13 vagy 185/70 R13. A 14"-os gyári méret a 185/65 R14, vagy 195/60 R14. Kiviteltől és motorizátságtól függően változhatnak az előbb felsorolt méretek.
A használt abroncsokról viszont egyértelműen lebeszélném. Nem ismeri a gumi előéletét, milyen forgásirányba volt felszerelve, milyen korú, milyen körülmények között tárolták stb., így egy szemre jóállapotú abroncsnál is kiderülhet, hogy nem használható, ne adj' Isten balesetveszélyes.
A piacon rengeteg új abroncs között válogathat pénztárcája és igényei függvényében, s a legolcsóbb új (nem futózott!) abroncs is többet ér egy használtnál. A fönt felsorolt méreteknél pedig tényleg nincs nagy különbség egy használt és egy olcsó új között. Ne feledje el amikor dönt, bizonyos helyzetekben a gumiabroncson múlhat az Ön, vagy mások élete!
Böngészésre ajánlom a www.gumibolt.hu weboldalt!

Üdvözlettel:
Gumidoki