Milyen a Kobra az úton?

2015.02.13. 10:30 Módosítva: 2015.02.13. 10:30

Tisztelt Gumidoktor!

A Lada Niva tipusú terepjàrómhoz szeretnék terepgumit vásárolni, de az eredeti felnit meghagynàm.

Két típust néztem ki, az egyik a Voltyre gyári terepgumi (175/80R16), a másik Italia 4x4 terepgumi - KOBRA gumi (175/80R16). A Voltyre gumiról azt hallottam, hogy csúszik az aszfalton.

Az lenne a kérdésem, hogy a Kobra gumi milyen tulajdonságokkal rendelkezik úton/terepen, valamint ha ugyanaz a mérete, hatással van-e a fogyasztásra, illetve a hajtásláncra, kerékagyra. Kb 50-50%-ban használom úton terepen.

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Levélíró,

A helyzet az, hogy az ön által kinézett bütykös terepgumik mind csúsznak aszfalton, pláne, ha vizes. Arról nem is beszélve, hogy intenzíven kopnak is kiépített úton.

A Voltyre orosz termék. Főleg mezőgazdasági vonalon van tapasztalatom vele, használói dicsérik, nincs sok gond a márkával.

Az Italia 4x4 Cobra futózott gumi. Vegyes a kép, hallottam már jót és rosszat is róla. Én a felhasználási módot is figyelembe véve a Voltyre gumit venném, mert megbízhatóbbnak tűnik, terepen sem rossz, de szolidabb mintája révén aszfalton is elboldogul. legalábbis kevesebb kompromisszumot követel, mint a durva, bütykös, kimondott terepabroncs.

Üdv, Gumidoki