Vehetek-e kínai sportgumit a BMW-re?

2023.09.05. 16:48

Tisztelt Gumidoktor!

Egy 18 éves BMW Z4 3.0i boldog tulajdonosaként gumivásárlás előtt állok. Az autón jelenleg több mint 10 éves sportos jellegű Bridgestone (hátul) és Michelin Pilot Sport 2 (elől) gumik vannak 225/40 R18 és 255/35 R18 méretben, amelyekkel tulajdonképpen elégedett lennék, de csak megérdemelne egy új szettet. A kérdésem az lenne, hogy a Totalcar cikkében bemutatott és a szerzőnek önmagában tulajdonképpen tetsző Triangle Effexsport gumikat gondoltam megvásárolni, vagy pedig az Autobild 2023-as sportos abroncsok között 4. helyezett GT Radial Sportactive 2 típusú gumikból a megfelelő méretet. Árban talán ezek még elfogadhatóak számomra. A kérdésem az lenne, hogy a 10 év feletti életkorú gumikhoz képest ezek a távol keleti termékek előrelépésnek tekinthetők, vagy legalább tudnak annyit, mint a mostani abroncsaim? A használat az autó jellegéből adódóan főképp száraz úton történik, esős időben kellő óvatossággal vezetek, annó a motoromon esőben sem volt gond a mintás versenygumikkal (nem vágott slick, hanem gyárilag mintás versenygumik).

Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

Üdvözlettel: F. István

Kedves István!

Egy friss gyártású, új abroncs nagy eséllyel biztos, hogy előrelépés a 10 éves abroncsoknál tapadásban.No de meddig, illetve mennyire, az itt a kérdés...?! Amíg száraz és tiszta az út, olyan nagy baj nem történhet. Ám a tapadáson kívül számos egyéb paramétere van az abroncsnak, ami befolyásolja a használatát, komfortját és élettartamát.

Egy prémium élményautóra, még ha koros is én nem tennék budget abroncsot, az bizonyos. Hacsak nem kiállítási darabról van szó. :) Minimum egy erős középkategóriást megérdemelne ez az autó véleményem szerint. De nyilván nem az én autóm, ön dönti el végül, milyen irányba indul. ;)

Üdv, Gumidoki