2015.02.17. 16:26

Tisztelt Kütyüdoktor!

2002-es Toyota Corollát hajtunk 2 éve. Nagyon jó autó, semmi gond vele. Tavaly november óta azt vettem észre, hogy nem elég erős a ablakmosó vízereje. A fúvókákat átmozgattam tűvel, de nem hiszem hogy az lenne a baj, mivel mind a négy fúvóka azonos erővel spriccel. Azt mondják, hogy a szivattyúval lehet gond. Cseréljem ki, vagy próbálkozzak mással?

Köszönöm a segítséget! Tamás

Igen, lehet a motor hibája is, de általában a cső eldugulása okozza a legtöbb problémát. A legkisebb szennyeződés is okozhat nagy bajt, mert a csőben lévő visszafolyás gátló valamint a spricni kis keresztmetszete nem tolerálja, ha még valami mellé kerül. Mivel mind a négy lyukon egyformán kicsi a nyomás, a dugulást az elosztó előtt kell keresni.

Le kell húzni a motorról és az elosztó pontról a csövet és kifújni. A motort is érdemes megjáratni cső nélkül, hogy a nagyobb keresztmetszet és a cső által okozott ellenállás nélkül kiköpje az esetleges koszt. Ha mindez jó, de a hiba fennáll, akkor lehet gyanakodni a motorra. Bár az ablakmosó tartály nem igazán hozzáférhető, de talán azt is érdemes kimosni, mert lehet benne lerakódás. A hiba nem jellemző, nagyon ritka, hogy előforduljon.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu