Zajos az LPG-rendszer

2016.04.26. 11:16

Tisztelt LPG-Doktor!

Nemrég (2016 januárjában) a tulajdonunkba került egy Citroen Xsara Picasso gépjármű, amely LPG gázrendszerrel is fel volt szerelve. 2011-ben rakták be a gázt. Indításkor (amikor még benzinnel megy az autó) periodikusan furcsa (recsegő, kerregő) hang hallatszik a gáz befecskendező részéből. Ezt az első hónapokban nem vettem észre, csak mostanában. Gázra váltás után megszűnik ez a hang.

Az autóról megtudtuk, hogy 2015 nagy részében nem volt használatban. Készítettem egy rövid videót róla, talán így több minden kiderül a jelenségről.  Természetes ez a hang vagy valami hibát jelez? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel! Max

Kedves Max,

Amennyiben menet közben nem adnak hangot az injektorok, valószínűsíthető, hogy a szoftverben aktiválva van az injektor fűtés funkció. Ha így van, akkor a gázra váltás előtt 30-40 másodperccel a rendszer elkezdi megjáratni az injektorokat, ennek a hangja elég markáns.

A videón hallható hang azonban nem ilyen, továbbá azt sem tudom, hogy az indítástól kezdve végig hallható, vagy csak a fentiek szerint az átváltást megelőző 1 percen belül. Mindenképpen szakszerviz tekintse meg az autót, különös tekintettel a helytelenül vízszintesen szerelt injektorokra.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu