Gázosítható-e az Alfa 1.9 JTS?

2021.01.28. 10:00

Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy egy Alfa Romeo 159 1,9 JTS gázosítható-e?

Üdv, Gy

Üdvözlöm!

Amennyiben az autó motorkódja 939A6.000 és Bosch vezérlő adja az éltető parancsokat a működéséhez, akkor minden további nélkül megoldható!

Mint azt már annyiszor tanácsoltam a rovat keretein belül, érdemes körültekintően beszerelő műhelyt választani a feladat elvégzésére! Szerencsére már hazánkban is szép számmal fordulnak elő szakmailag jól képzett vállalkozások ezen a területen is, azonban bele lehet futni szakszerűtlen, később jelentős kiadásokat, károkat okozó munkákba is.

Érdemes mindjárt a beszerelés előtt felmérni a motor állapotát! Kizárólag az esetleg megállapított hibák elhárítása után szabad hozzákezdeni a feladathoz. Közvetlen befecskendezésről lévén szó a szívósor és a hengerfej szívócsatornáinak kokszlerakódása is potenciális hibaforrás. Ezt akár dióhéjas tisztítással, akár mechanikus szétszerelés és takarítás útján érdemes rendbe tenni.

A szerelés után a legfontosabb a rendszer programozása. Közvetlen befecskendezés esetén a rendszereket a gyártók előprogramozva szállítják, azonban fontos tudni, hogy a nagy terhelési tartományokban ezek is igénylik az egyedi hangolást! Ennek általános menetéről itt olvashat bővebben.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu