Fiat Marea értéke

2002.03.27. 12:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanács!

Szeretném a jelenlegi Marea-mat Stilo-ra cserélni. Meg tudnák-e mondani a jelenlegi kocsim körülbelüli piaci értékét?
A paraméterek: 1999.08. havi Marea 1,6 ELX (facelift utáni kiadás), 67 ezer km, én vagyok az 1. tulaj, a Boldizsárnál vásároltam, szervizkönyve végig vezetve volt. A következő dolgok vannak benne pluszban: automata klíma, gyári alufelni, fenyszórómosó, gyári riasztó. Mivel az ELX felszereltség elég magas szintű, ezért pl. az ABS, gyári 6 hangszórós hifi, ködfényszóró, meg még egy csomó dolog széria.
A Boldizsárnál kerek 2 millióért akarják beszámolni, ez szerintem nagyon kevés, így megpróbálnám szabadpiacon eladni, csak nem tudom, mennyit kérhetek érte indulásként.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Magyar Attila

Kedves Attila!

A kereskedő által az autóért kínált beszámítási ár nem tekinthető különösebben szemérmetlennek, hiszen neki hasznot kell realizálni a majdani eladáskor, ezért általában 10%-os eltérés tapasztalható a piaci árhoz képest. Az Ön által említett Fiat jelenlegi piaci ára, feltételezve a sérülésmentes előéletet és az átlagos esztétikai állapotot 2,2-2,3 mFt között mozog.
Véleményem szerint 2,3 mFt-ra érdemes meghirdetni és minimális eladási árként az érdeklődés intenzitásától függően a 2,2 mFt-ot kitűzni.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.