Daewoo Kalost első autónak?

2015.02.27. 11:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Első autó vásárlása előtt állok,teljes tanácstalansággal. Èvi kb 10 ezer kilométeres futáshoz.

Rengeteg tipust megnéztem, de teljesen döntésképtelen vagyok. 2000-es evjarat körül gondolkoztam, a keret maximum 500 ezer forint lenne. Sokat olvastam a 106-os Peugeotrol es a Citroen Saxorol de valamiert nem az én világom.

Már egy ideje nézegetem a Daewoo Kalost, de nem tudom jól járnék-e vele, az állandó szervizelést nem engedhetem meg.
Megköszönném ha elmondaná véleményét a Kalosról, illetve barmilyen mas alternatívát szívesen fogadok.

Válaszát előre köszönöm.

Kedves Kérdező!

Elég régen volt már Kalos a kezeim között, annak idején a Winkli teszetelte, arról itt olvashat. Amennyire emlékszem, elég egyszerű autó, nincs túl bonyolítva, de ezekben az a jó, hogy nem is romlanak el. Szerintem nem járna vele pórul.
Lehetséges alternatívaként a béka lámpás Corollára gondolok, a formája megosztja az embereket, de nagyon golyóálló a mechanikája. Édesapámnak is egy ilyet vettünk kb. 7 éve, azóta cserélt benne kuplungot, gyertyát, fékbetétet és olajat, tehát csak kopó alkatrészeket. El még nem romlott. Egy havernál volt egy kukára tört Corolla, kivettem belőle az önindítót, a komplett kormányművet szivattyúval, generátort, stb., hátha egyszer még kell alapon. Azóta ott rohadnak a polcon.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.