Delkol olaj a motorba, Record olaj a váltóba

2007.05.28. 22:28

Használhatom ezeket nyugodt szívvel?

Kedves Olajdoki!

Suzuki Swift (1999) 1.0, és Liana (2004) 1.3 autók állnak olajcsere előtt, és kedvező áron lehetne beszerezni a következő olajakat:
A motorba: Delkol ULTRASYNTH 10W40 félszintetikus, aminek az ismertetője szerint "kielégíti ill. meghaladja az összes főbb gépjárműgyártó előírásait, valamint az alábbi nemzetközi specifikációkat: SAE 10W40, ACEA A3-98/B3-98, API SL/CF"
A váltóba: Re-cord SAE 75W-90 Full Synth, API GL-4 és GL-5.
A kereskedő szerint a Re-cord a nevével ellentétben nem újrafeldolgozott fáradtolaj. Ha ezeket az olajakat használom, nem teszek kárt az autóban?

Köszönöm:

Zoltán

Kedves Zoltán!

A Delkol, mint Izrael második legnagyobb olajtársasága úgy látom megtalálta Magyarországra az értékesítési csatornát. Sem jót, sem rosszat nem tudok róla mondani, ha hihető, ami a flakonra van írva, akkor bátran használhatod mindkét autóba.

A Record olajok természetesen a MOL-tól, és más olajtársaságoktól vásárolt kenőanyagok, amiket egy élelmes vállalkozó az "arany háromszögben" hosszú évek óta sikeresen árul. Voltak rossz periódusai (minőségi problémák), de úgy tudom, hogy ezek mára megoldódtak a beszállítók lecserélésével. Nincs kifogásom ellene.

Üdv:

Olajdoki