2017.11.21. 11:33

Kedves Olajdoktor!

14 év után már illőnek tartom az E46 325Xi automata váltó olaj cseréjét. Sok ismeretem nincs hogy melyik s milyen olajat használjak. Legyen márkahű olajok: Castrol vagy BMW olaj? Milyen viszkozitású legyen? A viszkozitásra közre játszik kinti hőmérséklet? Ja, és hány litert töltsek bele? És ugyan ez a kérdéses bajaim a motornál is. Eddig JÓ forintokért más töltögette, de ezt most már meguntam.

Válaszát előre is köszönöm! Üdv, Ádám

Kedves Ádám!

Az automata váltóba LT 71141 teljesítményszintű olaj való, mint például a Valvoline ATF olaj. 4 liter kell bele. A motorba egy BMW LL-01-es vagy LL-04-es olaj való, mint például a Valvoline Synpower 5W40. A kinti hőmérséklet csak annyiban játszik szerepet, hogy ha pl. a skandináv országokban használná az autót, akkor egy 0W40-es olaj valamivel jobb választás lenne.

Az automata váltó olaja egyébként élettartam kenésre szánt olaj. Az ilyen berendezésekben az olaj lecserélése trükkös lehet, nem biztos, hogy házilag érdemes hozzáfogni.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.