Egy mondat az új Ibizáról

2006.03.31. 08:27

A Seat sportolóinak seregszemléje Kovács Katitól Palik Laciig, avagy elmosódott fotók hírességekről.

A Tinto Fino borházban mutatták be először hazai földön az Ibiza minimálisan felfrissített változatát. A Porsche Hungária az eseményre összetrombitálta a Seat márka által szponzorált összes sportolót. Tizenkét sportember lépett az emelvényre.

A Porsche Hungária mecenatúrára szánt kerete százmilliós nagyságrendű; pontosan meghatározhatatlan az összeg, mert a támogatás a legtöbbször nehezen forintosítható autóhasználatot jelent. Persze kluboknál, csapatoknál a konkrét anyagi támogatás is gyakori.

Akárhogy is, mindenképp üdvözítő, hogy egy gazdasági vállalkozás olyan bizonytalan megtérülésű területen is költ pénzeket, mint például egy pécsi futóklub támogatása vagy a válogatott vízilabdacsapat megdobása néhány autóval. Ahogy egy kolléga fogalmazott, "hajnali négykor kelnek, mennek az uszodába, hogy néha nekünk szóljon a himnusz", megérdemlik hát a támogatást.

Szokatlan, hogy egy márka jótékonysági megnyilvánulásait épp egy új modell bemutatóján tárja az autós szaksajtó elé. De ha ez a modell csak annyira új, mint az öt és feledik generációs Ibiza, érthető a témaválasztás, végül is valamivel el kell ütni az időt.

Ha egy sajtóbemutató este hétkor kezdődik, mindig azt jelenti, hogy az eseménynek az autóhoz lesz a legkevesebb köze. Ha pedig a meghívó az újságírónak és partnerének szól, az ember biztos lehet benne, hogy kevés technikai élményben lesz része. Szóval Vérten Sándor, a PoHu kommunikációs igazgatója és Orbán Szabolcs, a Porsche Hungária márkaigazgatója felugrott a dobogóra, és sorban a mikrofon elé szólították a díszvendégeket.

Elsőként hadd kérjek nagy tapsot Béres Alexandra fitneszvilágbajnoknak és edzőterem-franchise-hálózat-tulajdonosnak! Ő sportolóként talán nemigen szorul a Seat támogatására, de sebaj, belátjuk, húzónevek is kellenek egy márka köré. Alexandra 2002 óta seatozik, első szponzorált autója egy sárga Ibiza volt.

Máris itt van Kovács Kati ; olimpia bajnok kajakosunk, tapsolják meg őt is! Kati egy 140 lovas, automata dízel Seat Alteával jár tavaly augusztus óta, ezzel ugrik majd el augusztusban a szegedi kajak-kenu világbajnokságra.

Következő támogatottunk Szávay Ágnes, a Vasas SC teniszezője, junior Roland Gaross-győztes. Ági tavaly ősz óta a Seat támogatottja, ha jól tudjuk, ingyen-Ibizával járhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.