Opel Frontera (2002)

Opel Frontera (2002) törésteszt

2002.10.18. 16:43

Az Opel jóvágású terepjárója meglehetősen régi modell, és ennek hatása meg is mutatkozott törésteszt eredményeiben.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 5(31%) Oldalsó 16(89%) Összesítés 21(62%)

 
   
   

A részátfedéses frontális ütközésben nem mutatott nagy ellenállást az erőhatásokkal szemben, annál többet segített magas építése az oldalsó teszten. Meglehetősen instabillá vált az autó szekezete a frontális ütközés hatására. Jelentős volt a lábtér roncsolódása, amit csak tetézett a nagymértékben hátramozduló pedálsor. Az utas oldalán kicsit jobb volt a helyzet az ő lábait nem fenyegették a környezetében elhelyezett agresszív szerkezeti elemek. A hátsó ülés közepére kétpontos biztonsági övet helyeztek, ez egyértelműen szúrta a tesztelők szemét.
A nagy hasmagasság jól jött az oldalsó ütköztetéskor, az ütés energiája köddé vált valahol a sofőr alatt. Így, bár oldallégzsákok nem voltak beszerelve, a vezető nem szenvedett sérüléseket.
Egyértelmű instrukciók hiányában a gyermeküléseket nem sikerült tökéletesen letesztelni, így az NCAP inkább arra szorítkozott, hogy kritizálta a matricázás minőségét és megkérdőjelezte az Opel márkájú ülések által nyújtott védelmet.
A Frontera orra nem nyújt védelmet az elgázolt gyalogosok számára, így az utódmodell megtervezésekor erre majd különös figyelmet kell fektetnie az Opelnek.