Peugeot 406 (2001)

Peugeot 406 (2001) törésteszt

2001.12.19. 13:14

A Peugeot 406 először 1997-ben vett részt törésteszten. Akkori kétcsillagos eredményét a jelenleg futó 2001-es modell háromra növelte, de még mindig akadnak szerkezeti és biztonsági problémák az autóval.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 8(50%) Oldalsó 10(56%) Összesítés 18(53%)

 
   
   

A mostani teszt során az utascella erősen deformálódott, nem tudta megfelelően védeni utasait, és a sofőr fejét sem tartotta jól a légzsák. A vezető combját és térdét a műszerfal alatti kemény szerkezetek fenyegették, lábfejére nézve a lábtér falának törése volt veszélyes.
Az oldalsó ütközési tesztek eredménye is csak közepes, az oldal és fejlégzsákok nem nyíltak ki teljesen, így a vezető fejének és mellkasának védelme nem megoldott. Mivel az utasoldali légzsák széria felszerelés, teljesen jogos, hogy a tesztelők feljegyezték a gyermeküléssel kapcsolatos figyelmeztető matricázás hiányát. A légzsák ennek ellenére egy kapcsoló segítségével üzemen kívül helyezhető, és a műszerfalon található jelzőfény pontos tájékoztatást ad a szerkezet állapotáról.
A menetiránnyal egyező állású gyermekülések általában jó védelmet nyújtottak a gyerekeknek, de a hároméves bábu fejét nem tartotta eléggé az ülés az oldalütközés folyamán. Az autó motorházteteje némileg párnázott, viszont a lábsérüléseket okozó alsóbb részek kialakítása különösen kegyetlen. Széria biztonsági felszerelés a kétoldali intelligens légzsák elöl, oldal és fejlégzsákok, előfeszítős, erőhatárolós biztonsági övek elöl és hárompontos biztonsági öv a hátsó ülés közepén. Az ABS, a fékrásegítő és az ESP opcionálisan rendelhetők.