Renault Scenic (2001)

Renault Scenic (2001) törésteszt

2001.09.05. 17:02

Mostanában a Renaultok biztonságosságát nem nagyon lehet megkérdőjelezni, a Scénic is magabiztosan szerezte meg a négy csillagot, egy százszázalékos eredményű oldalsó teszt mellett.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 11(69%) Oldalsó 18(100%) Összesítés 29(85%)

 
   
   

A frontális ütközés bizonyította az utascella jó kialakítását. A légzsákok jól működtek mindkét oldalon, akárcsak az överő-határolóval, előfeszítővel ellátott biztonsági övek, amik lecsökkentették a mellkasi sérülések kockázatát. A lábak védelmére szolgáló kormányoszlop alatti borítás itt nem látta el olyan jól a feladatát, mint a Mégane-ban, az alsó végtagokat érhetik sérülések.
Az oldalsó ütközési teszt eredménye magáért beszél, a széria oldal és fejlégzsákok jó szolgálatot tettek a rizikófaktorok minimalizálásáért. Az autóhoz Renault márkájú Kiddy gyermeküléseket ajánlottak, amik elég jól tartották a gyerekeket, de a hároméves esetén a fej védelme még nem tökéletes. A 18 hónapos bábunál picit magas volt a nyaki terhelés, és ez komolyabb baleset esetén súlyosabb sérülésekhez vezethet. A matricák minősége és az általuk nyújtott információ kiváló volt.
Az jó utasvédelemhez sajnos nem párosul magas szintű gyalogosvédelem automatikusan, a Scénicnek csak a motorháztetején találunk védett helyeket.