Ajánlat nagycsaládosoknak 2-2,5 millióért

2008.10.05. 08:46

Tárgy: Nagycsaládosnak

Dátum: Fri, 03 Oct 2008 15:36:20 +0200

Feladó: Kissné Vad Réka

Címzett: Papp Tibor

Kedves Papp Tibor!

Kérem segítsen:-)).

Egy autóhoz értő ember sincs a közelemben.:-((.

Nagycsaládosként jövőre autót kell cserélnünk. Kb. 2-2,5 (max. 3) milliót tudnék rákölteni és 6-7 személyes autóra van szükségünk. Illetve gondolkoztam új kocsiban is, de ahhoz 10 éves részletet kellen bevállalnom, amit nem szívesen tennék és ahogy látom az első pár évben nagyon sokat esik az áruk az új kocsiknak. De nem zárkózom el ettől a lehetőségtől sem. Általában a városban járunk és aránylag ritkán megyünk mind a hatan. Két gyerekünk még kicsi, így nekik nem kell olyan nagy hely. Nagyon fontosak a fennartási költségei is.

Kérem írja meg milyet ajánl.

Segítségét előre is köszönöm.
Vad Réka

Kedves Réka,

pont most készítettünk egy összehasonlítást a 2-2,5 milliós 5-6-7 üléses járgányokról, (hamarosan meg is jelenik a nyomtatott magazinunkban), tehát megnyugtathatom, van választék ennyiért.


Fiat Multipla

Kezdjük a hatülésesekkel. Ennek ugye legdrágább verziója a Honda FR-V, de ez nincs 3,5 millió alatt. Ha mégis vennének ilyet, nézzék meg, beférnek-e az első ülésre, mert a magasabbaknál ez gond lehet. A Honda alapötletét egyébként a vitaható szépségú Fiat Mulipla adta, amelyben soronként három ülés van, továbbá egész használható méretű a csomagtartója. Ezek már 1,2 milliótól árulják. Nyilván ez esetben a formával kell megbarátkozni, és ahogy tapasztaltuk, eléggé lelakott a belsejük. A régebbiek közül még a Toyota Picnic jöhet szóba, ezt leginkább 3 sorban két-két üléssel lehet megvenni, de alig van az országban. Ennek utódja, az Avensis Verso már gyakoribb, egészen döbbenetesen tartós a mechanikája és az utastere, ebből létezik 5 és 7 üléses kivitel is. Az említett árba még belefér.


Volkswagen Sharan

A hétülésesek többen vannak. Az Önök árkategóriájába belefér az előző generációs Zafira, az új már nem. Érdemes elgondolkodni rajta, akárcsak a Ford Galaxy/Volkswagen Sharan/Seat Alhambra nem túl régi példányain. Ezeken kívül ott a Grand Scénic, ami hírével ellentétesen nem túl megbízhatatlan, különösen az újabb példányok, inkább ezt javaslom, mint a hasonló pénzért megvehető Espace. Rettenetesen tágas a Mazda MPV, és nagyon megbízható, ezt is nyugodtan ajánlom.


Peugeot 307 SW

Nem csak busz-jellegű járművek vannak, például a 307 SW szintén megkapható használtan hét üléssel. Ha viszont szóba jöhet új autó, ne felejtse ki a választásból a hétüléses Dacia MCV, amely az alacsony fenntartási költségek szempontjának is megfelel.


Dacia Logan MCV

A japánoknál számítson a drágább alkatrészekre, igaz, ezekre leginkább törés esetén lesz szükség. Az európaiakhoz viszonylag jó az ellátás utánygyártott alkatrészekből, tehát olcsóbban javíthatók. Ami a motor kérdését illeti: mivel leginkább városban járnak, inkább benzinest vegyenek. Dízelt csakis alapos műszaki átvizsgálás után, mert 100-160 ezer kilométer táján (márkától függetlenül) komoly gondok lehetnek a modern dízelekkel, plána, ha gyengébb minőségű gázolajat tankoltak.

Mindez persze az, ami hirtelen eszembe jutott, hogy ilyeneket vennék. Alapvetően a használtautós oldalak kereső funkciója rengeteg mást is kidobhat, érdemes megnézni ezeket. (hasznaltauto.hu, expressz.hu). Ha további kérdése van, csak írjon!

Üdvözlettel:
Papp Tibor