Hány lövést bír ki egy Ford pickup?

2015.11.23. 07:00 Módosítva: 2015.11.30. 05:02

November huszonharmadika van, megkezdődött tehát a hónap utolsó teljes hete. Kezdhetünk barátkozni a mínuszokkal, de napközben se számítsunk sokkal többre 4-5 foknál. Kelemen és Klementina nevű ismerőseinket feltétlenül köszöntsük fel. Kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, itt a Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Sebastian Vettel nyerte a Race of Championst, ezzel ő lett a bajnokok bajnoka. Elérte tehát azt, amit Michael Schumacher sem tudott soha. Érdekesség, hogy az ő párosuk a nemzetek viadalán zsinórban hatszor állhatott fel a dobogó tetejére, de egyéniben a mókáról és kikapcsolódásról szóló sorozat 1988 óta íródó történetében először avattak német győztest. Csapatban ezúttal Jason Plato és Andy Priaulx vezette sikerre Angliát. (autoblog)
  • Megnövekedett a kereslet a Mercedes-AMG modellek iránt. Éppen ezért úgy döntöttek, bővítenek: a jövőben Mannheim közelében indul be az új gyártósoruk. 2016 februárjától készülhetnek ott V12-es motorok. (motorauthority)
  • Elkészült a Kia új, mexikói gyára. A dél-koreai gyártó alig több mint egy évvel ezelőtt kezdte meg a kivitelezést, tehát igen gyorsan kész is lettek. Számokban kifejezve: 70 ezer új munkahelyet teremtettek és évi 300 ezres kapacitással tudnak majd üzemelni a közép-amerikai országban. (carscoops)

Ne pánikolj, készülj fel a hidegre!

Oké, jönnek a mínuszok, a magasabban fekvő területeken a hó is leesett. De ez nem jelenti azt, hogy kétségbe kell esni, és lehetetlenné váló közlekedést vizionálni. Inkább készüljünk fel!

  • A téli gumi kiválasztásában a tesztek segítenek. Ha elolvasnád a legfrissebbet, ide klikkeljen.
  • Az akkumulátor halálától félsz? Erre tessék!
  • A fagyállóról itt értekezünk.
  • Ha pedig arra vagy kíváncsi, mit érdemes az ablakmosó-tartályba tölteni, hát azt is megmondjuk.
  • Általánosságban a téli felkészítésről ezen a linken tájékozódhatsz.

Anno – november 23.

  • 1644-ben ezen a napon jelent meg John Milton Areopagitica című röpirata az angol parlament cenzúratörvénye, a nyomtatott szöveg előzetes engedélyeztetése ellen.
  • 1910-ben utoljára hajtottak végre halálos ítéletet Svédországban. Johan Alfred Andert gyilkosságért ítélték el. Ő volt az első és az utolsó az országban, akit guillotine-nal fejeztek le.
  • 1991-ben Freddy Mercury november 23-án jelentette be, hogy AIDS-es. Másnap meghalt.

Totalcar retró

  • Öt évvel ezelőtt Subaru Outbacket teszteltünk, méghozzá bokszer dízellel. Tudják, az az, ami felkerült a húsz legrosszabb motor listájára is.
  • A tévében pedig 2002. november 23-án futott az az adás, amelyben két, a magyarországi utcaképre ma már egyáltalán nem jellemző, de akkor sem gyakori autót teszteltünk. A Nissan Fairlady Z-t és a Fiat Ritmo 125TC-t.

TC-hétvége

  • Szombaton kipróbáltuk az univerzális dugókulcsot, a Gator Gripet. Hogy mire lehet jó egy olyan szerszám, ami elvileg mindenre jó? Ide kattintva kiderül.
  • A Belsőségen arról is írtunk, hogy milyen az, amikor nem pusztán mókából, hanem az életedért kell gyorsulnod.
  • Vasárnap aztán Csikós Zsolt megírta, hogyan nem lehet berakni a motort a Pontonba. Majd berakta. Úgy.
  • A Totalbike-on folytatódtak Stump Bandi téli robogós kalandjai, és a milánói motorszalonról is szivárogtak még az újdonságok. Ezeket egyébként itt összegeztük.

Ma

  • Friss és ropogós még a Renault Talisman tesztje, egyenesen Winkler Róbert tollából. Itt olvashatják.

Cukor

  • Nehéz elképzelni, hogyan okozhat örömöt valakinek az, hogy kárt tehet valamiben. Az alábbi videóban éppen azt mutatja be egy roppant szimpatikus fiatalember, hogy hány .50-es kaliberű lövedéket képes elviselni egy Ford F-150-es. Nézzék a vigyort az arcán. Beteg világ ez a miénk. (carbuzz)

Közlekedési koffein

Az Útinform szerint zavartalan a közlekedés Magyarország útjain, balesetről, torlódásról nem érkezett bejelentés. Friss információkért klikk ide!

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ha már Freddy Mercuryt említettük: nehéz rangsorolni a Queen számait – sőt, valójában értelme sincs egy ilyen próbálkozásnak. A zenekar nevét említve azonban kevés olyan ember van, akinek nem ugrik be szinte rögtön a Bohemian Rhapsody. Ez a dal mellesleg idén negyvenéves.

A nap képe

Sandro Munari és navigátora, Mario Manucci az 1975-ös Monte Carlo Rallyn. Az olasz páros zsinórban háromszor tudott győzni a Lancia Stratos HF-fel.