Nem a telefon öl, hanem a hülyeség

2016.05.02. 05:49

Jó reggelt kívánunk május 2-án, hétfőn. Miután jól megünnepeltük a munkát, mehetünk is dolgozni. De ha már így alakult, ne keseregjünk, inkább zavarjuk össze a világot: mosolyogjunk hétfőn is! Az évből egyébként még 243 nap van hátra. Ha van Zsigmond vagy Zoé a családban, baráti körben, őket feltétlenül köszöntsük fel, névnapjuk van. Most pedig dörzsöljük meg a szemünket, szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, hiszen kezdődik a hét első, friss és ropogós Hidegindítója.

Hírsaláta a reggeli mellé

Új gazdáját keresi egy szinte még új McLaren F1. A kilencvenes évek egyik legdurvább sportkocsijának egyik utolsó példányáról van szó, amely a széria utolsó évében, 1998-ban készült el Wokingban. Órája mindössze 4500 kilométernek megfelelő mérföldet mutat, az autó állapota kiváló. Hatezer köbcenti, tizenkét henger, 627 lóerő, kézi váltó, mi kell még? És hogy mennyibe kerül? Egyszerű földi halandónak egészen biztosan megfizethetetlen. A többieknek a McLaren Special Operations Heritage Divisionnél mondják meg az árat. (autoblog)

Nagyobb hatótávot kap a jövőben a BMW i3. A bajorok villanyautója jelenlegi, 22 kilowattórás akkucsomagjával elméletben kétszáz kilométert tud megtenni, a gyakorlatban inkább 120 ez a szám. A 2017-es modellévre felfrissített változat 33 kilowattórás akkupakkot kap, ami 180-ra növelheti az egyetlen töltéssel megtehető kilométerek számát. (autoblog)

Egy német utazásszervező céggel szövetkezett a Mercedes-Benz. A közös munka eredményeként pedig olyan túrákat kínálnak, amelynek résztvevői SL Mercedesekkel kirándulhatnak Európában. Nagyjából kétezer euró, azaz mintegy hatszázezer forint fejében vehetik célba Olaszországot vagy Franciaországot egy igazi klasszikus volánja mögött. (motorauthority)

Elrajtolt a Gumball

Elrajtolt a Gumball 3000. A Dublinból Bukarestbe tartó luxusautó konvoj csütörtökön érkezik a Hungaroringre, Anglián, Luxemburgon és Csehországon keresztül. A csapat egyik autóját, egy Nissan GT-R-t az angol Carthrottle online magazin újságírói vezetik. Az eredeti tervek szerint krumpliba (igen, burgonyákba) borították volna a japán sportkocsit, de végül egy másik koncepciót szavaztak meg az olvasók. Így nézett volna ki a krumpliföld lopakodója:

A krumpliföld lopakodója...

Anno – május 2.

  • 1990-ben e napon választották köztársasági elnökké Göncz Árpádot. Ezt a pozíciót egészen 2000-ig töltötte be.
  • 1918-ban ezen a napon bútorozott össze a Chevrolet és a General Motors.
  • Boleyn Anna angol királynét 1536-ban e napon börtönözték be hűtlenség, vérfertőzés és felségárulás vádjával.
  • Két Forma-1-es futamot is rendeztek május másodikán. 1976-ban Spanyolországban James Hunt, 1999-ben Imolában Michael Schumacher diadalmaskodott.

Totalcar retró

Hétvége a Totalcaron

  • A Szerszám Szombat legfrissebb részében hajtóvadászatot indítottunk az Elveszett Csavarért. Csikós Zsolt pedig arról posztolt, hogy ezúttal miként nem lett Alfája.
  • Vasárnap folytatódott a négy évtized krónikáját bemutató sorozat, amely Karlovitz Kristóf érdekes történeteit hozza el a Totalcar hasábjaira. Bemutattuk a Hernyótalpas Mindenevőt, aki nem egy mesehős, hanem egy távirányítós fűnyíró. Aki pedig a Dunáról visszapattanó repülőgépet nézne, ide kattintson!

Ma

  • Kiderül, milyen lett az új Audi A4 Avant 2,0 TDI. Hogy mi az, ami jól sikerült, és mi az, ami nagyon idegesítő, az Winkler Róbert tesztjéből derül ki.

Keserű méz

  • Beperelte a Snapchatet egy Uber-sofőr, miután egy éppen telefonját nyomkodó fiatallal karambolozott. A 18 éves Christal McGee apja Mercedesét vezette, amikor a Speed Filter nevű alkalmazással játszadozott. Ez lényegében arra jó, hogy feltünteti az elkészített fotón, mennyivel is megyünk éppen. A fiatal lány a megengedett 90 helyett 180 km/h-val hajtott, mielőtt nekiütközött Maynard Wentworth autójának. A férfi fejsérülést szenvedett, kórházba került, és azóta sem tudott visszamenni dolgozni. A lány azonban a baleset után sem hagyott fel a Snapchattel: vérző fejjel, nyakmerevítőben fotózta magát, majd a következő szöveggel posztolta a képet: „Szerencse, hogy élek.” A balesetben vétlen Wentworth mind Christal McGee-t, mind a Snapchatet beperelte.

Közlekedési koffein

  • A közlekedést befolyásoló eseményekről, torlódásról vagy balesetről sem az Útinform, sem pedig a rendőrség nem számol be.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ha már hétfő és munkanap: szóljon a Working Class Hero, azaz a munkásosztály hőse John Lennontól. A dal a zenész Beatles-korszak után kiadott első szólólemezén szerepel.

A nap videója

Egy igazán különleges, ugyanakkor egyáltalán nem rövid videót hoztunk ma reggelre. A negyvenperces dokumentumfilmhez nem árt egy kis angoltudás sem, de anélkül is élvezhetőek a képsorok. A Porsche-gyárba kalauzol el minket az archív felvétel, és a 356-os gyártását követhetjük végig. A németek 1948 és 1965 között gyártották ezt a modellt, összesen mintegy 76 ezer példány készült belőle.