Fodrászüzletbe rongyolt a Ferrarival

2016.12.14. 07:18

Jó reggelt kívánunk december 14-én, szerdán. Szilárda ünnepli névnapját. Az évből 17 nap van hátra, Szentestéig pedig már csak tíz. Az előrejelzések szerint ma nem sűrűn lesz nulla fok fölött a hőmérséklet, ráadásul felhős, borult is lesz az ég. Ha tehetjük, inkább ki se mozduljunk. Ha viszont muszáj, akkor merítsünk erőt a friss Hidegindítóból. Máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • A Ford gyári csapatánál versenyez jövőre a négyszeres rali-világbajnok Sébastien Ogier. Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson ezt egészen sajátos módon jelentette be. Tartott egy beszédet, majd miután megtapsolták, visszajött, mondván elfelejtett valamit. Aztán közölte a ralivilág talán legjobban várt információit. A videón 1:20-tól jön a csattanó.

  • Első amerikai államként Michigan engedélyezte a kormány nélküli autonóm járművek közúti tesztelését. Michigannek, illetve az állam legnagyobb városának, Detroitnak kiemelt helye van az autógyártás történetében, Rick Snyder kormányzó ezért is tartotta nagyon fontosnak ezt a lépést. (autocar)
  • A Honda svájci részlegének korábbi ügyvezetője kapta meg az első európai NSX-et. Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Japánban már korábban szállítottak le példányokat a sportkocsiból, Európában azonban mostanáig kellett várni erre. A márka nagyköveteként tevékenykedő Claude Sage a Honda Motor Europe France elnökétől, Taku Kasaharától vehette át a piros sportautó kulcsait. (motor1)

Anno – december 14 .

  • 1955-ben e napon csatlakozott Magyarország - számos más ország mellett - az ENSZ-hez.
  • 1921-ben népszavazást tartottak arról, hogy Sopron melyik országhoz tartozzon. A szavazók 65 százaléka Magyarországot választotta, így a város megkapta a Civitas Fidelissima (A leghűségesebb város) elnevezést.
  • Amundsen és társai 1911-ben e napon érték el a Déli-sarkot.
  • 1751-ben Mária Terézia megalapította a Theresianum Katonai Akadémiát.

Totalcar retró

  • Negyvenmilliós kérdés Vágó Pistánál: melyik a világ legnagyobb példányszámban eladott autója? Tizenöt éve a Corolla kilencedik generációjának bemutatóján jártunk.
  • Hogyan küzdjünk impotencia és önbizalomhiány ellen, ha éppen nem tölthetünk el egy éjszakát Shakirával? Tíz éve erre kerestük a választ.
  • Öt esztendeje pedig azt taglaltuk, miért kretének az emberek.

Tegnap a Totalcaron

  • A Fiat alaposan meglepte a világot az új Tipóval. Hogy pontosan miért is, azt Andróczi Balázs írásából megtudhatják. Ha tegnap lemaradtak, itt pótolhatják. Nagyvas rovatunkban megmutattuk, mivel tartják tisztán a hidakat. A Totalbike-on pedig a karácsonyi ajándékozást próbáltuk megkönnyíteni.

Mai műsor

"Az új Astrával szemben az Opel Zafira modellfrissítése nem hoz gyökeres változásokat. Plasztikázták az orrát, átdolgozták a műszerfalát, és belegyömöszöltek egy sereg elektronikai kiegészítőt" - Tóth Zoltán tesztje.

Mit gondolnak, lehet egy motorkerékpár sikerét az agresszivitásra alapozni? A világ talán legjobb szar motorja megadja a választ. A KTM Duke II tesztjéért erre tessék.

Keserű méz

  • Tizennyolc éves diák csukta össze vadonatúj Ferrari 488 GTB-jét az illinois-i egyetemnél. A szemtanúk szerint túl gyorsan mehetett a tűzpiros sportkocsi, amely egy szintén új Volvóval ütközött össze. A Ferrari füvön csúszott, átugratott egy padkán, lekoccolt egy téglafalat, majd megérkezett egy fodrászszalonba. Nemcsak az autó amortizálódott le rendesen, de az üzletben is többmilliós kár keletkezett. (carbuzz)

Közlekedési koffein

  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)
  • Vonattal ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott egy 46 éves nagymarosi férfi. A rendőrök az ütközést követően 30 perccel elfogták és előállították. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

Még nem tudod, mire pazarold el értékes idődet? Esetleg a Forma-1-et is szereted? Felizgat, ha sok milliót érő autókat törnek össze? Akkor ne is keresgélj tovább. Az alábbi videóban az ígéret szerint összegyűjtötték a 2016-os szezon minden kicsúszását, ütközését. (motorauthority)

A nap száma

Húsz évvel ezelőtt ezekben a hetekben Toni Braxton Un-Break My Heart című száma vezette a slágerlistákat. Hallgassuk hát!