Vennél telket négyszázmillióért? És ha jár hozzá 340 autó?

2017.03.31. 07:46

Jó reggelt kívánunk március utolsó napján, ami egyben péntek is, hamarosan itt a hétvége. Az Árpádok ünneplik névnapjukat. Az előrejelzések kellemes időt ígérnek, 21 Celsius fok körüli maximummal, sok napsütéssel. Nem biztatunk senkit arra, hogy munka helyett kirándulni menjen, de aki teheti, mozduljon ki egy kicsit. Mindenek előtt azonban itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Lamborghini Huracánt kapott a bolognai autópálya-rendőrség Olaszországban. A sportkocsit nemcsak elfogóautóként használják majd, hanem sürgős esetekben vért vagy átültetésre váró szerveket is szállítanak vele. A Lambo persze megkapott minden szükséges felszerelést a rádiótól a fegyvertartókon keresztül a közlekedési jelzésekig. A márka nem ismeretlen az olasz rendőrök számára, sőt Rómában már Huracánnal is dolgoznak két éve. (leftlanenews)
  • Halálos fenyegetéseket kapott az Autókereskedők egyik műsorvezetője, Mike Brewer. Nem nehéz kitalálni, de a rajongók Edd China távozása miatt orroltak meg Mike-ra, és nemcsak neki, hanem feleségének és lányának is küldtek fenyegető üzeneteket. Az ügyben Edd is megszólalt: azt mondta, bár jelen pillanatban nem Mike Brewer a legkedvesebb személy számára, és ez vélhetően fordítva is igaz, de arra kéri az embereket, hogy lépjenek tovább, és hagyjanak fel a fenyegetéssel. (carthrottle)
  • Közel másfél millió dollárért, azaz több mint 400 millió forintért kínálnak eladásra egy telket Kanadában. Oké, jó a kilátás, szép helyen fekszik, de mitől is ér ennyit? A területen 340 rozsdásodó autóklasszikus parkol, köztük izomautók, pickupok és más érdekességek. Ezen kívül műhelyt is találunk, ahol akár bele is foghatnánk az autók felújításába. (motor1)

Anno – március 31 .

  • 1970-ben e napon csapódott a Csendes-óceánba tizenkét évnyi keringés után az USA első műholdja, az Explorer-1.
  • 1940-ben a MÁV elnökévé nevezték ki Horthy Miklós fiát, Horthy Istvánt.
  • 1901-ben ezen a napon mutatta be új modelljét Nizzában a Daimler. Az autót a megrendelő, Emil Jellinek lánya után Mercedesnek nevezték el.
  • 1889-ben adták át Párizsban az Eiffel-tornyot.
  • Két Forma-1-es futam is esett erre a napra, mindkettőt Interlagosban rendezték. 1996-ban Damon Hill, 2002-ben Michael Schumacher győzött.

Totalcar retró

  • Éppen öt évvel ezelőtt született egy poszt a Belsőségen Koncz Jani nem mindennapi Trabantjáról. Ezen a linken újra elolvashatják.
  • Három esztendeje pedig megmutattuk az autót, amely újkorában méregdrága, vágyott luxuscikk volt, az évek során viszont nemcsak ára, hanem társadalmi megítélése is lejjebb csúszott. Íme, az első generációs Audi S8.

Tegnap a Totalcaron

  • A lelke helyén nincs semmi, mégis tökéletes: nálunk járt az Audi Q5.
  • Tarlós István borította a bilit a térfigyelő kamerákkal kapcsolatban, a DAS szerint pedig sokan vissza is kérhetik a már befizetett 50 ezer forintot. Pontosan miről van szó? Tegnapi cikkünkből ez is kiderül.

Mai műsor

"Nem csak kulturálatlanság, de drága is lehet, ha utcán hagyja levedlett autóroncsát. „No, nem baj, majd ott hagyom egy szervizben” – gondolják néhányan, pedig a dologból könnyen drágább mulatság lehet, mint a bontóba elvinni. Tényleg" - Macsuga János írása a menthetetlen autók sorsáról.

Keserű méz

  • Bezúznának egy LaFerrarit Dél-Afrikában. A sportautót azért foglalták le, mert tulajdonosa nem fizette meg a vámot és az adókat, amikor bevitte az országba három évvel ezelőtt. Az elmúlt éveket egy raktárban töltötte a kocsi, majd a tulajdonos engedélyt kért, hogy Kongóba vihesse. Egy nappal később megpróbálta visszacsempészni Dél-Afrikába, de lebukott. Azt mondjuk nem igazán értjük, miért jó ilyen esetekben az autót megsemmisíteni. (carbuzz)

Közlekedési koffein

  • Az M3-as autópályán Gödöllő térségében Budapest felé a 29-es km-nél mérőberendezést telepítenek a burkolatba. A munkaterület mellet egy sáv autózható.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

Mostanában nagyon sokszor tűnnek fel Ladák a monitoromon, így nem is igazán tudok elvonatkoztatni. Legyen a nap képe is egy kereklámpás.

A nap száma

Ma ünnepli hatvankettedik születésnapját Angus Young, az AC/DC skót származású ausztrál gitárosa. Az ő tiszteletére legyen rock, vagyis Let There Be Rock!