Presztízs családi kombit 3,5 millióig

2013.11.06. 16:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Munkám során üzleti partnereket látogatok meg Magyarországon. Évente kb. 30-32 ezer km-t megyek összesen. A családban két gyerek+két kutya van. Szeretnék egy családi kombit vásárolni, esetleg egyterűt. A keret 3,5, kivételes esetben pár százezerrel lehet több. Olyan autót szeretnék, mellyel telepakolva is lehet tartani a 140-150-es tempót. Az üzleti partnerek miatt olyan autó kéne aminek van egy kis presztízse. Szeretem a japán és a német autókat. Fontos szempont, hogy még egy 100-150 ezer km-t kibírjon rendszeres karbantartás mellett. Ön milyen típusokat javasol? Szabad francia autóba gondolkodni? Dízel vagy benzines?
 

Kedves Kérdező!

Ennyi pénzért már turkálni lehet a jobbnál jobb autók között. Én dízel autót vennék, persze bele kell kalkulálni, hogy esetleg kettőstömegű lendkereket kell majd egyszer venni, ha kézi váltós autót vesz, ha meg automatát, akkor egy esetleges váltó javítással lehet számolni. Ha német autók közül a presztízsről mindenkinek a nagy hármas, Audi, BMW, Mercedes jut az eszébe, ezek közül nekem a 5-ös BMW a kedvencem.
A BMW-nél a pillangószelepre kell figyelni, vásárláskor célszerű azonnal leellenőriztetni az állapotukat. A motorok közül a legkisebb húszas is elég erős bármihez, de mind jó. Ha japánokban gondolkodunk, a Mazda 6, Avensis és az Accord közül bármelyiket szívesen venném, nagyon nem lehet mellé nyúlni velük. Ezen autók bármelyike kényelmesen tatja a 140-150-es vagy annál nagyobb tempót akár Pekingig, ettől nem kell tartania. Szabad franciában is gondolkodni, bár ott már kevesebb presztízsről beszélhetünk. Igazából ezt a presztízs kérdést hanyagolnám, mert szerintem butaság, ha ez alapján ítéli meg Önt bárki, az azt a bizonyos illetőt minősíti nem Önt. Ha egyterűekben gondolkodunk, a Citroen C4 Grand Picasso egy jó kis egyterű, de jó lehet a Mazda 5 vagy a Ford S-Max is.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.