Kis újpesti belterj

2008.01.12. 19:52
27 hozzászólás

Korrupciós randim volt egy jelentős céggel, akik reklámarcnak kívánnak szerződtetni. Ha tehetem, az ilyesmiket a Külvárosi Kávéház nevű intézménybe szervezem, amit kajálásra is bárkinek szeretettel ajánlok.

Gyalog mentem, mert bár voltam már ott autóval, gyanítottam, hogy ami autóval 7 perc, ez esetben gyalog 10 lesz, tehát napsütés, séta, állat!

Séta közben, kicsivel a városháza után ebbe a kirakatba botlottam. Talán Roland Úri Divat, vagy valami ilyesmi. Igazi, már-már a durvaságig keménynek mondható Sherlock Holmes rajongó vagyok; a könyv se rossz, de igazából a Jeremy Brett-féle angol tévé-adaptáció a végzetem.

Sherlock Holmes kalapok egy újpesti kirakatban

Menet közben rájöttem, hogy gyalog talán még gyorsabb, mint autóval, ezért lassítottam, mert túl korán odaérni majdnem annyira utálok, mint késni. Hó! Sherlock-kalap! És mennyi! A kirakatban!

Élő emberen nem láttam még ilyet. Itt pedig egy kereskedelmi egység ebből él?! Jó, csak az egyik, igazából mellékutcai kirakatot szentelték neki, de a mai kufármentalitással ez is valóságos kereskedelmi öngyilkosságnak tűnik.

Látott már ön élő emberen ilyen kalapot? Hiszen simán lehet, hogy egyszerűen én nem járok elég jó társaságba.