Megvan az esküvői Amazon!

2008.03.17. 22:14
44 hozzászólás



Kerestünk egy menyasszonyi Volvót, lehetőleg Amazont, ideális esetben fehéret. Kár volt ennyit küzdenünk, az autó végig a közvetlen közelünkben volt. A fehér kupé Dr Horváth Lászlóé, az övé a Sugga is. Mindkét autó rendszeresen szerepel esküvőkön, az Amazon többet, bár nekem talán inkább a Sugga kéne ilyen alkalomra, vagy akkor már egy Kraz. Egy gyöngyházfehér Kraz, szép is lenne.


Az Amazonnak a Volvókra jellemző eseménytelen, de hosszú modellciklus jutott, 1956-'70-ig gyártották. Legnagyobb változást az életében az 1958-ben négyfokozatúra cserélt váltó és az 1959-ben, először az Amazonban szériafelszereltségként beszerelt hárompontos biztonsági övek jelentették. A kasztni tervezőjét, Jan Wilsgaardot vállaltan az ötvenes évek amerikai autói inspirálták, hasonló eset ismétlődött meg a 262-es kupéval, amerikai behatásra kapta az európai autókon szokatlan, vaskos C-oszlopot

László gyönyörű állapotú autóját éppen egy kis igazítás közben kaptuk el és a vőlegény egyből belezúgott.

Nagyon köszönjük a többi kedves felajánlást, nekem, krónikus 240-es gazdának tökéletes esküvői limó lenne a fehér 240-es és a bordó kereklámpás is. Kockás testükkel jól mutatnának egy terjedelmesebb csokorral a motorháztetőn, szaténmasnival a tükrökön.