Célszerszám a sivatagban

2008.04.03. 17:00
76 hozzászólás



Emberem Tunéziában volt forgatni és szerencsére nem volt ideje bazári csecsebecsét keresni, egy jó kis baklavát meg mégsem lehet hazáig nyúzni, ezért ezt a fotósorozatot kaptam tőle.


Nem gondolom, hogy létezne férfiasabb járgány egy Defendernél, ez a név már magában éppen elég, talán csak a Crown Victoria Interceptor hangzik erősebben. Már írtunk a Defenderről, itt elolvashatjátok, az elmúlt öt(ven) évben nem történtek drámai változások a modell életében. Pár hete láttam egyet az Operaház előtt, de ezeken a képeken szebbnek tűnik, a Defender meghálálja a jól bevilágított hátteret.


A tények helyett inkább jöjjön egy történet; ismerősöm igazi úriember, de egyik vevőjének a fia pénzbehajtással foglalkozik. A pénzbehajtás jó üzlet, macázni fehér Hetessel, a tanyájára Defenderrel jár. Ez a párbeszéd köztük zajlott le, az egyoldalú tegeződés a tegeződő fél többszöri felszólítása ellenére, máig állandó:

– Antal, bárkivel fizetési problémája van, nekem szóljon először, sokat segített nekünk, mi nem hagyjuk, hogy valaki egy ilyen finom úriemberrel szórakozzon!

– Gézukám, tudod, hogy nincs ilyesmire szükségem.

– Tudom, maga sose tenne ilyet, de csak szóljon nekem, nem esik ám az illetőnek bántódása, elsőre csak körbeparkolgatom a kocsiját a Defivel, aztán hagyom elgondolkodni.



A neveket megváltoztattam, aki ismer Gézu nevű pénzbehajtót Defivel, az valóban csak a véletlen műve.