Majdnem "Taxi" 406-os

2008.04.11. 16:05
84 hozzászólás


Jövünk haza a Winklerrel valami hadműveletről, talán Szlovákiában teszteltünk POHU-s, bocsánat SZLOHU-s Fauvét. Budapest, második kerület alja, alkonyat, már tújutottunk a Moszkvás rettenetén, lenn sertepertéltünk a Mártírok útja végén (valahogy máshogy hívják most, nem jut eszembe, talán Margit körút?), erre ott ül kocsijában Samy Naceri, egyenesen Marseille-ből.


Dörzsölöm a szemem, guvasztok, álmodok? Kibírta idáig? Vagy esetleg - iderepült? Aztán látom, hogy hiányzik a taxijelzés, pár ponton elárulja magát a házias ízű design, de azért dicséretes az igyekezet, nagyrészt stimmel. Legalábbis a hatást megteszi. És persze magyar a rendszám, már azt is látom.


A hátsó szárny, az első kötény megtévesztő. A felnik is hasonló mintájúak, bár nem akkorák, és nem annyi küllősek, de kis híján ott vannak. Stimmel a széria is, a fészlift utáni 406-os ez, a szín meg telibe. Kis túlzás viszont a szélvédő tetején a napellenző fehér csík, jó lett volna még egy kis ültetés, és mennyire kevés kellett volna, hogy a tetőn ott legyen az a karakteres, két kis hajlított kürtő, á la HMS Queen Elizabeth. Itt az eredeti is, hasonlítgassanak.


Aztán elhúzott mellettünk. És nem, nem volt dízel, bár a V6-ot kétlem, kompresszor, turbó sívítását sem verték vissza a Feketesas utcai házak. Persze a fene tudja, ezek a PSA-dízelek annyira, de annyira kulturáltak...

Éljen Luc Besson! Éljen a vonóhorog!