2008.05.13. 15:00
37 hozzászólás


A dolog nem teljesen aktuális, mert egyrészt régi már az anyag, másrészt az olajválság és a globális felmelegedés árnyékában sokkal inkább napelemes és hibridautókról illik posztolni, mint 70 literes fogyasztásról és benzinben tocsogó szívótorkokról.

Annyiból viszont mégis aktuális, hogy kollégám tegnap tolta át a két videót, újra és újra emlékeztetve a régi szép időkre, mikor még ennek a csapatnak dolgozott, és újra és újra élvezve a színjátékot, amint az amúgy többé-kevésbé normális színezetű fejem közben intenzív sárgába, majd lilába fordul az irigységtől.

Az elvakult benzinvérűektől, akik nap mint nap ilyesmivel kelnek és fekszenek, előre is elnézést. A közepesen elvakultak tekerjék fel jól a hangerőt, és kényelmesen dőljenek hátra. Vigyázat! Orgazmusközeli állapot következik!

Az első szpoton amúgy egy pályaszimuláció látható, ahol a verseny alatt felvett adatok (fordulatszám, terhelés) alapján otthon „lejátsszák” a versenyt újra és újra, így finomítva a beállításokon és tesztelve a motor alkatrészeit.

A második videón az autóba épített szűz motor első indítása látható-hallható, ennek örülnek úgy a népek a végén. Figyeljük meg a 7-8000 fordulat per perces alapjáratot, és az eközben másodpercek alatt fehérre izzó leömlőket...