„Megb@szlak, amikor akarlak”

2008.05.16. 11:18
99 hozzászólás


Egyre jobban bebizonyosodik, hogy Dopeman szövege az élet bármely területére igaz. Ha egyszer bekerül az ember a rendszerbe vagy nyilvántartásba, a mai számítógépes adatfeldolgozó világban az isten sem menti meg a büntetéstől. Akár vétkes, akár nem. Ráadásul ez nem is érdekel senkit.

Még az agyoniskolázott ügyvéd urak is csak a pénz csengésére figyelnek. Nem az a lényeg, valami jogszerű-e vagy etikus (azt hiszem már nincs is ilyen szó), hanem hogy akinek levelet küldenek, szarja össze magát a feladóban látható „ügyvédi iroda” sortól, és azonnal fizesse be, ami a levélben áll. Az a levél, amit a napokban kaptam még azzal egészíti ki az előzőeket, hogy az sem érdekli őket, van-e értelme annak, amit saját maga írt.


Most hagyjuk, hogy parkolási díjat kell-e fizetni vagy sem. Vegyük úgy, hogy kell. Ne figyeljünk arra, hogy ha a parkolási társaság a szerintük tartozásnak ítélt összeget eladja egy másik cégnek - akik azt hiszik, behajtják -, és ez a cég küld fizetési felszólítást. Vegyük úgy, hogy ha eddig volt tartozásunk, most már másnak tartozunk. Ebben az esetben még az sem lényeges, hogy ha a behajtó cég is továbbpasszolja az ügyet az ügyvédjének, és ő is küld egy levelet, amiben boldozva, aláhúzva nyomatékosít.

A lényeg most kivételesen nem az apróbetűs, hanem a nagybetűs rész.

Azt írja nagy tudású ügyvéd, hogy tartozom az ügyfelének 0 azaz nulla forinttal. Erre rájön 588 forint kamat és 3300 Ft adminisztrációs díj. Pedig eddig azt hittem, bizonyos iskolai végzettség felett már nem lehetnek hülyék emberek.

És még nincs vége. Mert boldozva, aláhúzva felszólít, hogy a mellékelt csekken a tőketartozásom 5 napon belül fizessem be. Szerencsére a lap alján levő csekket előre kitöltötték nekem, így azzal már nem kell bíbelődnöm. Persze 0 azaz nulla forintról van kitöltve. Kíváncsi leszek, mit szólnak a postán, ha ötezressel fizetek; korán reggel… vajon tudnak majd visszaadni?

Update: voltam ma a Postán. Nem lehet feladni. A Posta számítógépes rendszere nem fogadja el, azt mondták, hogy legalább 1 forintnak kellene lennie az összegnek, akkor menne.