Opel – Fadett

2008.05.30. 14:43
39 hozzászólás


Megszakítjuk adásunkat, és beolvassuk az Eastblock közleményét:

Ezt a sokat sejtető, a lényeget jól megragadó nevet Ogre szájából hallottuk először. Akkor még javában folytak az Opel előkészítésének munkálatai, és még csak tervezgettük, hogy mi is legyen az a mindent elsöprő design, ami a készülendő film alapötletéül fog szolgálni. Ez az egy szó indította el a lavinát, amiből megszületett az egyszeri viking hajópótló négykerekűje. A gondolat evolúciója, ami Gyuri fejében átsuhant a következő lehetett: autó, faautó, hajó, hajótörött, viking, Gábor!

Bizony, erre a feladatra Gábort tartottuk a legalkalmasabbnak, aki, mint utólag láthatjuk, jól megállta a helyét hajótörött vikingként. Az öltözék és kellékek elkészítése kihívásnak sem volt utolsó a csapat számára. A fejdísz alapjául egy második világháborús sisak és egy kőszáli kecske szarvkészlete szolgált. A hajótörött-jelenet pedig egy kerti tó komplett halállományának nyugalmát zavarta meg.

Az Opelről csak annyit, hogy előző tulajdonosa reménytelennek ítélte a rendbehozatalát, így nekünk már ócskás Béla vastelepéről kellett „kiguberálnunk”. Nem létezik nemesebb feladat, mint egy hasznavehetetlen tárgyat újból használhatóvá tenni. Az autóépítők Robin Hoodjaiként nekiugrottunk tehát és 2 hónap alatt fémből fát faragtunk. A végeredmény pedig nemcsak minket kápráztatott el, hanem a szezonnyitó tuningshow nemzetközi zsűriét is, akik neki ítélték a legszebb festésnek járó díjat. Egyébként a  film művészeti rovatában közelebbről is megtudhatjuk az asztalostanonc airbrushművésztől, hogyan is készül egy ilyen faimitáció. Mindezt persze színesíti még rengeteg flexelés, hegesztés, átalakítás, ami reményeink szerint igazán élvezhetővé varázsolja negyedik filmünket.