Tíz perc boldog békeidő

2008.06.10. 11:32
56 hozzászólás


Egyik veteránklubos barátomtól kaptam ma egy videót. Valamikor a hetvenes évek közepén készülhetett, az M7-esnek már mindkét irányban van betonja, viszont vasárnap még egyirányúsítják rajta Budapest felé a közlekedést.

A második percnél (2:00) érdemes kicsit megállítani a filmet, érdekes autót látnak szemből a piroshoz gurulni. Bizony, egy Mazda 1500 (Luce) az, Európában is ritka látvány volt, nálunk pedig kábé olyan gyakori lehetett, mint F15-ös a Ferihegyi reptéren. Keressék a Liener György-féle Autótípusokban, a kékben, asszem az az 1967-es kiadás. Meglesz. És van benne osztrák rendszámos, lerohadt nagypolák (az pornó!), Steyr-Puch sárga angyal is. És zenél a Prognózis.

Nosztalgiázóknak, autószpottolóknak kihagyhatatlan. A többeknek kötelező. Nézzék, mosolyogjanak, böködjék csak lelkesen ujjlenyomatosra a monitort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.