Fehérgalléros bűnözők

2009.01.06. 17:22
110 hozzászólás


Tavaly hideg volt, idén fotózzunk belső helyszínen!” – sírtak a kényelmes újságírók. Itt kezdődtek a gondok, hisz' versenypályára, roncstelepre, vágóhídra vagy a híd alá bármikor kimehettünk volna.

Már nem tudom, melyik okos találta ki, hogy öltöny kell ránk, mert abban jól mutatunk majd a karácsonyi képeslapon. Végigtrombitáltuk a bankokat, bejelentkeztünk a kaszinókban, még a Nemzeti Múzeum is szóba került – vagy nem tudták, vagy nem merték beengedni a szerkesztőség nem száz százalékig decens tagjait.

Az idő pénz, az öltöny meg üzlet: így lett a Totalcar karácsonyi fotózásának színhelye a Cashline Értékpapír Zrt. tárgyalója. Eredeti terveink szerint pusztán csak elegánsak lettünk volna, a véletlenül kialakult fenyegető összképet csak Angéla bája tompítja. Egyik oldalon Fenyő Balázs nézett ránk szigorúan nagylátószögű objektíve mögül, hátunk mögött pedig a többmilliárdos részvénycsomagok értékesítésének bekeretezett emléklapjai sugallták: a munka nem tréfa, és mi sem viccelünk.


„Mi haszna van az embernek, ha az egész világot megszerzi is, de lelke kárát vallja?” (Máté 16,26)

A karácsonyi jókívánságokról már rég lekéstünk, de ha gondolják, spájzolják el. Nyugodalmas új évet még mindenkinek – olcsó benzint és kátyúmentes utakat kíván a Totalcar!