5. Belsőség-találkozó

2009.03.23. 14:01
161 hozzászólás


Bizony, büszkén jelenthetem be, hogy immáron ötödször jövünk össze. Ötödször ülünk le esténként az asztalhoz és beszélgetünk-vitatkozunk egymáson keresztül-kasul, néha kaotikusan, néha odafigyelve, de mindig kitűnő hangulatban. Több tucat érdekes ember, autó, gyönyörű motor. Arcok Közép-Európa minden szegletéből és gépek a világ négy sarkából békében megférnek a parkolóban, összekötnek minket, nem megosztanak.

Amikor anno elkezdtük, benne volt a pakliban a bukás, ott lógott a levegőben az “úgysem jön össze”. De nem. Egyre többen jöttek, néha hihetetlen autókkal, családdal, legutóbb még a Maserati-klub is kinézett pár órára. Egyszóval befutottunk, most jó.

Az idei első találkozónk (lesz még egy második ősszel vagy kora télen) helyszíne Sukoró, a Velencei-tó partján, pontosabban a Gémeskút Étterem vendégháza. Az időpont április 18-19, csak remélem, hogy minél több kedves olvasónknak megfelel majd. A szálláshely remek, nem teljesen ismeretlen előttünk zalkapone barátunk feltérképezte a területet, mielőtt felajánlotta, ha jól emlékszem, még tavaly. A két, egymással szemben álló vendégház összesen 30 személy számára biztosít hálóhelyet 2, 3 és 4 ágyas szobákban. Szükség esetén ugyanennyi pótágy is akad, tapasztalat alapján mondhatom, hogy nem kell félni, eddig is előfordult már hasonló túlnépesedés, megoldottuk. Minden földi jóval fel vannak szerelve, a parkolás nem gond.
A szálláshely ára 2800 Ft/fő/éj, ami még a gazdasági válság közepette is jutányos árnak mondható.


Nagyobb térképre váltás

A vendégházaktól 50 méternyire található a könyvtár, ahol kitűnő barna sört csapolnak, 500 méternyire pedig egy remek (és nem drága!) étterem. Természetesen sütésre-főzésre is van hely és eszköz, de kötve hiszem, hogy lesz olyan elvetemült, aki a konyhában töltené az időt. Az utca aszfaltozott, nagy a kert, ha jó idő lesz, ki lehet ülni a teraszra.
Programpontok nincsenek, választási lehetőség azonban igen. Megfelelő időjárás esetén Angélánk és barátai segítségével hőlégballonozni lehet, de akár egy jó kis tereptúrára is elindulhatnak tisztességes terepjárókkal. Mindkettő maradandó élmény, ebben biztos vagyok (de a ballon kosarában engem ugyan nem látnak soha).
Az ottalvók e-mail-ben jelezzék szándékukat, valamint azt is, hány fő számára igényelnek ágyat. Előre utalni semmit nem kell, mindenki a saját szállását fizeti.
A határidő: április 13, hétfő.

Aludjanak rá egyet, gondolják végig és ha tehetik, jöjjenek el. Akár ottalvósra, akár csak egy napra, mindegy, a jó hangulat garantált. Ha bármilyen kérdésük van, zúdítsák a kommentablakba, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni.