Zwickau alatt megnyílt a pokol

2009.04.10. 16:54
36 hozzászólás

A Füzestuning készülő standján találtam ezt a szigorú Trabantot. A barnás-bordós selyemfény és a 17-es felnik nem szokványosak: mintha a pokol valamelyik bugyrát használnák mélygarázsnak.

Az ablakok elvesztették keretüket, nem áll el fülként az ajtó teteje. A speciális festéshez famintázatú festést választottak, nem szokványos, de jól áll a kis kombinak. A kocsi formája már gyárilag is jól eltalált, sokkal több lehetőség rejlik benne, mint amit Zwickauban kihasználtak.

Hogy a gyári potta-potta kétütemű hang eltűnjön, a négyütemű Wartburg blokkját tették bele. A motor mögé félig rejtve meglepetést szereltek. Az Audi turbó házába fabrikált Mercedes kompresszor becsületes löketet ad az 1300-as blokknak: a teljesítménye 120 lóerő.

A Trabant még nem teljesen kész, de így is jól mutatja, hogy mi lesz az építés végcélja. A motor- és utasteret színben a karosszériához igazítják majd, és valószínűleg hifit is kap: a két ütem helyett kötelező a négy negyed.

Akarnak megdöbbentőt látni? A Füzestuning standján található az ország legdurvább tuningtalicskája.

Lassan véget érnek az előkészületek, szinte minden stand készen áll: holnap a látogatóknak is megnyílik a Tuning Show 2009. Nézzenek körül önök is, kapkodják a fejük úgy, ahogy én tettem.