Fenébe a Radicallel és a Caterhammel!

2009.08.14. 15:02
124 hozzászólás

Negyed mila és máris a tiéd Sumáhher ótója. Az évszázad üzletét találta prostreetes Söndör barátunk, és ha nem tartanánk tőle, hogy mire leérünk az ország túlsó felére, megveszik előlünk, rohannánk céges autónak elhozni a Zsiga helyett. Ezzel ebédelni menni a hétfői értekezlet után, mekkora flash... Kár, hogy csak egyszemélyes.

Zolinak mondtam is, hogy hagyhatná azt az unalmas Hacsirokut, ezzel az autóval már akkor is díjakkal térne haza a tököli driftnapról, ha egy kört se menne vele, sőt, talán akkor is, ha be se indítaná. Ennél nagyobb királyság nincs. Bocsánat, a helyzetre való tekintettel kirájság, pontos j-vel.

Nem is tudom, hogyan merjük mi magunkat komoly autós lapnak nevezni, hiszen ez a Caterham 7-alázó rakéta tizennégy éve itt van köztünk, tízezer kilométert belecsavartak születése óta, Záhonyban nyilván tömegek figyelik, amikor a fehér versenyovenallos tulaj (lehet, hogy ő az igazi Stig?) tolja bele a kilencezerbe az esszázas motort. Ez a szemét budapesti gőg, fogalmunk se volt róla eddig, hogy létezik, mert nem látunk tovább az orrunknál.

Állítható sportos és normál motorhang - basszus, ilyet csak a Honda VTEC tud, milliókért, és az nem is állítható, hanem magától átáll, ha akarom, ha nem. Ez itten szenzációs. És még lámpája is van. Áramvonalidommal rajt'...

Mondjuk a fényezés helyére bordót írni a hirdetésben kicsit túlzás volt, mert ez mezei míniumos alapozó, más nevén Tiszakorr. De a bővebb leírásban nem is köntörfalaz az eladó, figyelmeztet, hogy egy festés elkelne az autónak. Én mondjuk a régi, Lotus-féle, elegáns, fekete alapon finom arany csíkozású John Player Specialt vizionálnám, de ahány ház, annyi ízlés, vagy hogy is van ez.

Meg négy kerékről is szó esik, ami tényleg jó lenne rá, ezt észrevettem volna, ha nem figyelmeztet az eladó, mert a mállósan fekete, illetve sárga lemezfelnik szörnyen rontják az összképet, aláaknázzák az erős italdesignos hatásokat mutató, ívektől szinte tökéletesen mentes, egyenesekre, törésekre, síkokra alapozó, harmonikus vonalakat.

 

Angliában két tükör kéne rá, meg egy kis Polifoaoam-bélelés a kazánlemez-Recaróra, és máris simán forgalomba lehetne állítani. Kellene akkor a tosznak Caterham, Rocket, Ariel Atom. De ez Magyarisztán, itt csak zárt pályára jó.

Akkor is, mekkora poén, apám.