Subject: Vegyél keveset futott autót...

2009.09.25. 16:00
327 hozzászólás

Kedves barátunktól kaptuk az alábbi e-mailt, illetve levelezést, alcíme akár lehetne a Kis magyar történet is, annyira jellemző példája a gerinctelen átverésnek.

Olvassák csak:

Nézzétek meg amíg fent van mindkettő...
Ezt az autót néztem meg:



A legnagyobb gáz az volt, hogy a váltót megsütötték benne. 2-esből nem vált fel 3-asba csak gázelvételre (vagy amikor leszabályoz a motor), össze-vissza váltogat, aztán az apróságok: vezetőülés eltörve (Scorpio betegség), fordulatszámmérő nem működik, rossz helyen emelték meg egyszer és benyomódott a küszöb, mindkét ütköző törött és csúnyán javítva, jobb első és bal hátsó indexbúra törött, jobb oldali kipufogósor kifúj.
Aztán beadták egy kereskedésbe:

Mennyivel szebb ez az autó! És mennyivel kevesebb kilóméter van benne!
És olcsóbb is! ;)
Kiváncsi vagyok, hogy mikor veszi le a gazdája az eredeti hírdetést...

 

Zsolt, Pista, Gábor!

Nos, Uraim, ismét egy igen tanulságos történet. Az alábbi emailben emlegetett autó szemrevételezésénél magam is jelen voltam, közösen megállapítottuk, hogy bár őszintének tűnik a tulaj (illetve alkalmazottja, aki felhozta a kocsit Szegedről), itthoni piacon irreálisan reális kilóméterszámot említettek, megmondták már telefonba is, hogy kicsit beteg az automata váltó, de egyébként a szokásos használati nyomokat leszámítva ez egy nagyjából korrekt autó. Csak ugye három kilót nem ér meg, de a gazdája által végső árnak mondott 250-et sem, mert a váltó nem kicsit beteg, késve, rángatva vált fel-le, szóval foglalkozni kellene vele, nem is keveset. Ezért is mondtam cimborámnak, hogy a kilátásban lévő szopáshalmazt figyelembe véve (bontott váltó, meg a beszerelés, meg a satöbbi) 150 szerintem a teteje, amit ki szabad érte fizetni. A hölgy határozott nemet mondott, és mellé a kettőötvenes minimum szintet. Mi meg köszönömöt, illetve viszlátot -meg persze kuncogtunk, hogy a nepper, akihez ezután viszik, sem fog többet adni érte.
A két lementett kép, illetve a még aktív hirdetések igen jellemző képet festenek a magyar használtautó piacról. Asszem holnap felhívom én is mindkét hirdetést... Már csak kíváncsiságból, ki mit mond.
Talán mások okulására akár meg is írhatnátok.

Zoli


Nem nehéz kiszúrni a klasszikus trükköket: vax, visszatekert óra, friss műszaki. Ez nekem új volt, nem tudtam, hogy Magyarországon levizsgázik, ergo forgalomképes lehet egy autó, aminek lényegében kuka a váltója. Sebaj, történt már cifrább is. Okuljunk, tanuljunk.