44 000 km-t futott autó 50 ezer forintért

2009.11.24. 10:27
108 hozzászólás

Nem hittem a szememnek, amikor a mai vaterás hírlevelemet megkaptam. Oké, az ötvenezres állólámpás Merci egy médiahack volt, azt mindenki tudta, de ez nem.

Fűzöld kocka Zsigulátor, 1,3-as, 44 ezer kilométer van benne. Garantáltan sérülésmentes, közel hibátlan, állítólag minimális rajta a korrózió. Szemre gyönyörű, nem tudom, mikor láttam ilyen autóból ennyire szépet. Elküldtem az autót Laci barátomnak, aki állandóan keveset futott szoci autókat talál mostanában, hátha többet tud róla mondani, mert nekem hihetetlennek tűnt az 1,14 Ft/km arány.

Persze nincs vizsgája, zöldkártyája, de nem osztrák autó, nem lopott, hagyatékból van, gondolom, amíg az eljárás tartott, kivonták a forgalomból. Laci ezt válaszolta nekem:

"Kocka, nem túl kedvelt modell. Ha 1200 vagy 1500 lenne, akkor nem ennyi lenne...
Mondjuk ennyit azért megérne. De mire névre kerül, esetleg friss vizsga/zöldkártya lesz, máris 120-ban van. Akkor még egy olajcsere, pár apróság, mire elkezded használni 140-ben van. Ezért nem veszik meg. Kár érte, még jól használható autó lenne...
Gondolom örökös nem akarta átíratni a nevére, ezért lehet, h még bejátszik egy dupla átírás is."

Igazából ha az ember autót vesz, úgyis át kell íratni, igaz, mondjuk a dupla átírás tényleg kellemetlen lenne. De akkor is...