Komárom...hetente...kicsiben...Pesten!

2010.09.03. 17:55
16 hozzászólás


Nincs rossz autós találkozó, legalábbis ami a szándékot illeti. Bármilyen márka vagy stílus képviselőjéről is legyen szó, a baj mindig ugyanaz: nincs elégszer. Vagy ha van, akkor pont rosszkor, valaki mindig lemarad. A komáromi amerikai autós találkozó is valami ilyesmi lehetett. Sokan voltak kint, de legalább annyian csak szerettek volna. Nem feltélenül amerikai autó tulajdonosok mind. Az átlag benzinagyúnak sem biztos, hogy tud/akar megint egy évet várni. Mert lehet, tudni akarja mennyire halk az a Galaxie, vagy kíváncsi milyen mikor Zeusz haragjaként üvölt az „Escort” . Esetleg érdekli, miért nehéz beszállni egy Corvette-be, vagy hogy szólhat az a gyönyörű bordó Pontiac. Lehet tudni akarja, hogy Kölyök tényleg csak egy „tróger” vagy talán mégis lehet valami abban a lila Dodge Dart-ban? Elárulom, van benne valami, nem is kevés. Érdemes megnézni és ámuldozni a Last Barons munkáján. Akad nálunk egy falat Amerika, egy benzin-oázis a beton-sivatagban...ha nem is minden nap, de legalább hetente egyszer.

Ahogy anno Rácz kolléga megtalálta a maga aranybányáját a Dunántúlon, úgy én is Budapesten: minden csütörtökön a Lurdy ház hátsó parkolójában. Nem feltétlen tesztatutót jövök ide kunyizni, inkább mert van egy szívélyes társaság, és hát kell a heti adag V8, mint Anettkának a BPTV. Télen-nyáron. Akad itt Pontiac Boneville, Ford Econoline (örök kedvenc), Buick Riviera, Mustang, Camaro, Firebird, Corvette...még Shelby Cobra replika is. Csak elég hely nincs, hogy felsoroljam az összeset. Csütörtök este előkerülnek a kempingszékek a csomagtartókból és Dr.Pepper a hűtőládából. Közben megy a vita, hogy GM vagy Ford. Mint a Rangers-Celtic, csak itt nem folyik vér. Egyszer fültanúja voltam, ahogy az egyik Corvette-es srác barátnője megkérte párját, forduljanak vissza. A válasz csak annyi volt:

Persze, csak kérlek ne mondd azt hogy FORD!

Ez megy itt immáron négy éve: néhány hete volt a negyedik születésnap, még torta is akadt. De felesleges mindenféle jelzőket puffogtatni, beszéljenek inkább a képek és a videó.