Nyerj Formula BMW tesztvezetést!

2010.09.03. 17:36
52 hozzászólás

Vezettél már Formula BMW versenyautót? Nem? Ha olvastad már erről a cikkünket (hanyagabbak és feledékenyek kattintsanak ide), akkor tudhatod: ezen változtatnod kell.

Milyen autóról van szó? 140 lóerő már egy átlag dízelben is akad, csakhogy ez egy szénszál-kevlár versenyautó. A motor a márka motorkerékpárjaiból jól ismert 1200 köbcentis, soros négyhengeres, szekvenciális Hewland váltóval. Blokkolásgátló, bárminemű segédelektronika nincs, ahogy fék- és kormányszervó sem. Súlya pilóta nélkül 455 kiló. Négy alatt van százon, ugye érted, miért. Hogy hol versenyeznek ilyen autókkal? A BMW tehetségkutató sorozatában, amelyben olyan pilóták tűntek fel, mint Sebastian Vettel vagy Nico Rosberg.

Ezt a versenyautót lehet most vezetni a Hungaroringen, a Formula BMW Racing Experience kétnapos programján, szeptember 17-én és 18-án.

Két lehetőséged van. Vagy tutira mész, és befizetsz a tréningre a nyereményünk felajánlójánál, a Wenson Driver Training Kft.-nél.

Persze van B-terv. Vásárolj egyet szeptember 13. délig a Totalcar jubileumi DVD-jéből az akció keretében a Bookline.hu-n, nem drága, 2500 forint. Kapsz hozzá egy bónusz Totalcar bögrét, és részt veszel a sorsoláson, ahol egyvalaki megnyeri a részvétel jogát egy háromórás tréningen, szeptember 17-én.. Semmi csapda, láthatod, az autóban egy ülés van, valóban a nyertes fog vezetni. A nyeremény értéke nettó 400 euró. Azaz bruttó 500. Ez mai árfolyamon 140 ezer forint, bár nem ezért érdemes nyerni, hanem az élményért. Próbáld ki, és életed végéig erről fogsz mesélni a haveroknak.

DSC 9630

Tartozunk még néhány információval:

A részvétel feltételei:

- Minimális életkor: 18 év (18 évesnél fiatalabb résztvevők esetében  a részvétel feltétele az érvényes gokart versenyzői engedély és gokartos tapasztalat. Az engedélyt a helyszínen kérjük bemutatni.)

- Érvényes vezetői engedély (18 évesnél fiatalabb, az előző pontnak megfelelő résztvevők esetében nem szükséges)

- Felső korhatár nincs

- Testmagasság: 160–188 cm, testsúly: 100 kg

- Cipőméret: maximum 47

- Fizikai erőnlét, jó egészségi állapot

A Formula BMW FB02 versenyautó képességei:

- 140 lóerős motor

- Gyorsulás 0-ról 100 km/órára: 4 másodperc alatt

- Hatfokozatú, szekvenciális váltó

- Szénszál-Kevlar kompozit biztonsági pilótafülke (monocoque)

- Igen magas biztonsági standardok, többek között HANS (fej- és nyakvédő), FORS (Formula biztonsági ülés), kerékrögzítő pányvák.

További háttérinformációk a következő oldalakon érhetők el:

Formula BMW Racing Experience: http://formula-bmw-racing-experience.com/

Magyarországi BMW Vezetéstechnikai Tréningek: www.bmw.hu/vezetestechnika

BMW Motorsport: http://bmw-motorsport.com/ms/en/index.html