Karácsonyi Hiéna: Utálják vagy kedvelik?

2010.12.11. 15:10
54 hozzászólás


Az orosz Vitalij Petrov volt a garancia arra, hogy az idei utolsó Forma-1-es futamon ne unatkozzunk. Egyben ő volt az, akinek Fernando Alonso sokat köszönhet, hiszen ha nincs a Ladával (sic!) versenyző orosz pilóta, sosem tudja meg, valójában micsoda terheléses teszteket bír ki kardiovaszkuláris rendszere. Igaz, kicsit berágott rá az elúszott világbajnoki cím miatt, de majd alszik rá egyet és jövőre újra próbálkozik.

Valószínűleg hamarabb túlteszi magát rajta, mint rajongói többsége, akik azonnal Petrov fejét követelték. Persze ott volt legalább ugyanennyi ember az ellentáborban, akik szerint a verseny az verseny, tessék előzni. Nem titkoltan ehhez a csoporthoz tartozom én is, tán ezért is esett olyan nehezemre megválni ettől a díjtól, amit akkor kaptam, mikor életemben először (és minden bizonnyal utoljára) Forma-1-es autót vezethettem.

Ezért egy nagyon kedves emlék, de - bízva benne, hogy az internet örök és rövidesen egy pendrájvon elfér - úgy döntöttem, hogy postázom Alonsónak, hiszen remekül elfér benne egy zsugorított Petrov-fej. Ja, tényleg, mondtam már, hogy ez egy 1:2 méretarányű bukósisak? Bizony ám, hiperkönnyű, HANS-bekötési pontokkal, nyitható rostéllyal és csattal, mindennel. A Renault F1 merchandise-shopjában mintegy 25 ezer forintnyi euróért vesztegetik.

IMG 8793

Engem mindig jókedvre derített, akárhányszor ránéztem, kabala, mely szerencsét hoz, szívesen adom hát olyannak (természetesen dobozában), aki válaszolni tud a következő kérdésre:
Hogyan hangzott Ayrton Senna legendás - halállal kapcsolatos - kijelentése nem sokkal végzetes balesete előtt (angolul, eredetiben)?