Tuningshow 2011: A BMW lámpás Merci tökön rúg

2011.03.26. 07:39
18 hozzászólás

 

IMG 3329 resize
A helyzet, hogy fáradhatatlanul keresem a tehetségeket. És sokszor nem a hiperlátvány alatt titkolózik egy autóőrület, hanem bizony be kell lesni a géptérbe. Ott lakhat a titok, az őserő. Egy kisebb kupac ilyen autóra, épített turbók kicsi Mekkájára leltem egy standocskán, mellette menve. Mert miért is 200 ló fölötti egy egyes Punto, miért a lökös oldalát töri át egy Marea kombi (emlékszik még rá valaki?) kipufogója, meg a géesí szájában is ott egy cooler. A Marea 300 ló fölött jár, az ember beleillesztette igen szép, otthoni-gyári módon a Fiat Coupe turbómotorját, persze azt is felsrófolva. Ez igen. Ez csemege. A srácok nem győzik mesélni, hogy vesztenek rajta az utcacsatán a germán-prémium legek. Sárcok? Családos emberek. Igen, ők is szeretik a tuningot, nem csak az a cicinézősvonulat a lényeg ám (ez a kívülről fitymálóknak szól).
IMG 3330 resize
 
És ha már így nekiindultam, a német srácok is meglepetésekkel teli autókat hoztak: turbómotoros Lupo, G60-as G1. Jófejség. Persze a C-Merci E60-as lámpával erős tökönrúgás a jóízlésnek, de ha láttuk, legalább nem próbáljuk meg mi is. Egyébként van a régi poén, hogy rendőrnek öltözött görlice krúzol nagy bottal, aminek a negatívját is megleltem, egy lány, aki csak hátulról engedte magát fotózni, mert rendőr a lelkem és tart a kirúgástól. Bizony, ők is tudnak lazulni.
 
IMG 3410 resize
Nem bírok nem visszatérni minduntalan a fehér Tatrahoz. Megvan a motorja, maradt a régi, tetején karbik, innen jött az a gyönyörű hang. Nagyon vonz. Közben persze elcsavarodik mindig a fej, mert vonulnak a csajok ide-oda, és a fényképezőgépet látva reflexszerűen mosolyognak, meg pózolnak. Minél nagyobb a gép, több a vaku, és nagyobb baromságot tűzdel az ember a vakujára, annál hatásosabb.
IMG 3465 resize
 
Több már ismert autóra úgy nem figyeltem annyira, de aztán a csőrikés Calibra farán megláttam az A8 pilácsokat: hát erre nem számítottam, mert tök állat és tetszik. Nem olyan nyakatekert izé, mint a németnek az E60 lámpa a merci orrán. Úgy egyébként meg a VW a túlnyomóság. Abszolút ez a márka a legtuningoltabb a hely szelleme szerint. Öregben is, az is öregítve is egyre profibb módon, még a rendszám is régi ruszki, pedig csak szerették volna, hogy közük legyen egy T1-hez panorámaablakokkal (biztos van erre szakszó, de bevallom így most itt hirtelen nem ugrik). Meg persze a már nem is tudom, mit találjunk ki, hogy kitűnjön a többi közül ötletek tömkelege, például százfelé nyíló ajtókkal, mert hát nyitnikék és itt a tavasz, de hétvége esős, gyertek hát ki a Tuningshow-ra!