Tuningshow 2011: Fullasztó a tömeg

2011.03.26. 16:30
16 hozzászólás

IMG 3518 resize

Szombat a beindulás napja a Tuningshow-n – ami eddig folyt, az most ömlik. Már a nyitásra szép tömegek jöttek, a Show első másfél órájában többen értek ki, mint pénteken egész nap. Gondolom, majd ebéd magasságában csillapul az embermennyiség, autós nagyfogyasztók, legalább nézelődés szintjén. Bár azért vásárolgatnak is, egyrészt a szokásos akciós lámpa, meg futómű, másrészt, ami érdekesebb, jött egy német brigád és elég érdekes frincem-francomot árulnak. Ez az árulgatás amúgy is megy, mert a magánautók között is minduntalan látni eladó cuccot (meg kocsit), megunt, lehordott felnit, eladás miatt kiszerelt rugót, ilyesmi portékát. Elég sok a kissrác, meg kisgyerek, jól felpörögnek, mint a tortaevéstől.

IMG 3431 resize

A külterületen is beindult jobban az élet, egyrészt a drift, meg motoros meg ilyen gumiszétcseszős dolgok mennek, másrészt megtelt a külső, de a nyílt kiállításhoz tartozó parkoló a tuning klubok autóival. A magyarok mellett itt is vannak osztrákok, meg más nációk is. Azt még nem tudom, hogyan jutok kajához, mert aranyáron megy itt bent a sültkolbász meg a szalámis zsömle, ki meg nem merészkedek, mert akkor nem jutok vissza. Legalábbis a bejövők legutóbbi beszámolói szerint, a kiállítói parkoló felé jönnek a kültelki tuning kocsik is, emiatt van egy kis összecsúszás.

Közben épül a Golf hatos, kárpitozzák, meg minden, most jobban nyüzsögnek körülötte, mint tegnap. Tegnap olyan pihenős volt a figura. Ma délután érdekes lesz a tuning autók tulajdonosainak, mert déltől jár körbe az álruhás zsűri, és értékeli a kirakott gépeket. Háromtól meg megy a díjátadó. Többféle millió kategóriában, hogy mindenki vigyorogjon. De hát végül is ez a lényeg, a vigyorgás. Érezd jól magad!