A Golf, ami egy kicsit Bentley

2012.04.01. 08:13
89 hozzászólás

Valaki megmagyarázhatná, miért éppen a Volkswagen az idei - és tartok tőle, minden - Tuning Show legnépszerűbb márkája, mert én komolyan nem értem. A német konszern autói olyannyira túlsúlyban voltak a többi gyártóhoz, vagy akár autóipari szempontból releváns országhoz képest, hogy ezen talán még a szervezők is meglepődtek. Francia autót például alig láttunk.

 

Aki alaposan végigjárta a két pavilonból álló showt, nyugtázhatta magában, hogy szinte bármekkora összegből el lehet kezdeni a Bogár, a Polo, vagy éppen a Golf egyik generációjának tuningját.

 

Megfigyelésünk szerint két motívum hódít most igazán. Az egyik a kalocsai minta, ezt egy Polo Classicon láttuk. A barna fényezésű autónak nem csak a felnijére, de a motorblokk műanyag takaróelemére is felkerültek a mostanában világsztárok ruháin látható minták. A különbség egyértelmű. Míg Nicole Kidmannek jól áll, addig a VW-n nagyon erőltetett a népi motívum.

 

A másik kihagyhatatlan alkatrész a VR6-os blokk. Ezt értjük is, hiszen bár komoly viták zajlanak ennek a motornak az erényeiről és gyengéiről, az kétségtelen, hogy a kilencvenes években sokan vágytak a kompakt karosszéria és a V6-os párosítására. 

 

A jó öreg, szűk hengerszögű motort szinte minden típusba be lehet tenni, talán csak a bogárhátasba nem. Ha ezen megvan, jöhet valami a Volkswagen-univerzum határáról. Hm... legyen mondjuk egy garnitúra Bentley-felni. Nem baj, ha kisebb, mint az eredeti, a kortárs Golfok kerékjáratát így is bőven kitölti. Hozzá még egy selyemhatású fényezés, és kész is a német kultautó.