Ha lenne hajam, kihullana. Ezt látni kell!

2012.04.27. 17:55
104 hozzászólás

Új év, új OT Expo, új helyszín, új időpont, csak az autók nem újak. Valami állandóság azért kell a dolgok folyásába.

Renault-k, de nem átlagosak: R17 TS Rallye, A310, R4 Plein Air

Holnap nyit a rendezvény, ami most nem a rettenetesen megdrágult Vasúttörténei Parkban, hanem a budapesti Hungexpo B pavilonjában kap helyet, és mivel hosszú hétvégére esik, három napon át lehet látogatni majd. Aztán kedden közvetlenül utána, - amolyan mozgó afterpartyként - fut majd a korhű öltözetes, emelt pályás Velodrom Millenáris, szombaton pedig - szintén társrendezvényként - az Oldtimer Sokadalom a biatorbágyi Premier Outlets Center mellett. Akinek működő oldtimere van, tegyen arra egy kört.

Lancia Fulvia Coupék

A Totalcar egy apró sejtje péntek délelőtt már behatolt az összeállítás utolsó fázisaiban levő Oldtimer Expóra, s partizánriportot készített, alig pár órával azelőtt, hogy az újságírók hada ellepte volna a rendezvényt.

Mi, a behatoló sejt, megröcögtettük Stasys Brunza valódi VFTS-Ladáját, nyálat csorgattunk a számtalan Lancia Fulviára, majd véresre vágtuk a szemünket a nemrég egy tanyáról előkerült, ismeretlen magyar autó karosszériaélein, amiről annyit tudni, hogy BMW Isetta-motor hajtja, és mintha az Öltözőszekrény és Trafóházgyártó KTSz-ben készült volna a hatvanas évek elején. Egyébiránt az eleje ugyanolyan, mint a hátulja, a lámpaburkolatai pedig tálcák. Igen, már csak ezért is érdemes lesz kimenni.

Egy Rusty Rodders-féle, khm... Zastava. Állat

Mindenesetre itt a videó, amit a fent nevezett TC-sejt készített - nem alapos, nem is pontos (hiszen fejből ment minden infó), baki van benne két marékkal, de egy kis ízelítőt ad abból, mire számíthat a látogató.

Egy félreértést azonban tisztáznunk kell: a rendezvényről szóló egyes információkban az szerepel "Hétfő - szabadnap". Sokan a leendő látogatók közül ezt úgy értették, hogy aznap ingyenes lesz a bejutás - ugye, nem gondolták komolyan? Persze, utána majd Mercedeseket is osztogatnak...

Amerikai autók vannak rogyásig. Szépek is

A szabadnap szó csak arra emlékezteti a feledékenyeket, hogy hétfő nem munkanap - tehát ne tartsák vissza magukat, mert szombaton, vasárnap, ugyanannyi lesz a belépőjegy. Még kedden is.

Egy olyan Zsiguli kombi, ami mellett elszálltában a szúnyog se mer levegőt venni

A fő témák? Idén 85 éves a Volvo, autó- és motorsport a vasfüggöny mögött, a Renault gyöngyszemei, illetve magyar autóritkaságok. És közte ömlesztve egy tonna egyéb. Élvezni fogják.