Holnap Velodrom, ugye megvan?

2012.09.14. 14:35
20 hozzászólás

Aki azt hiszi, hogy ez az idióta gazdagok rongyrázó jelmezes bulija, nagyot téved, hiszen egy használtruha-boltban háromezer forintból, jobb esetben pedig a nagyapa(anya) megmaradt cuccaiból fel lehet öltözni ide. Sőt, akadt már, aki rabnak, ógörög államférfinak, ősembernek, autószerelőnek öltözött - lényeg, hogy ne olyan maskarában érkezzünk, amilyet az utcán bárkin láthatunk, mert nagyon hülyén fogjuk magunkat érezni. A túlnyomó többség ugyanis - ahogy az kvázi kötelező is - régimódi ruhát ölt ilyenkor. A Velodromon megfordul a világ: ami kint kretén, az odabent a módi. És aki ide nem tud felöltözni, az vigyázzon, mert ez jelzés: bőrévé vált a kinyúlt, lyukas, susogós mackóruha.

Nem árt a jó arcszőrzet sem

Aki azt hiszi, hogy ez az autizmusig monomániás veteránosok dzsemborija, nagyot téved, mert Trabanttól Zsigulin át Opel Rekordig minden volt itt, ami köznapi jármű, s a motoros csapat is szoci gépekkel gazdagon meghintve parkol a betonon. Persze, előfordul néha Bugatti, háború előtti Maserati versenyautó,nyolcvanéves Indian, emberölő hangú Triton is, de ettől lesz olyan színes az egész, hogy nem csupán egy május elsejei nosztalgiabuli ez a Közlekmúzeum előtt, hanem olyan hely, ahol mindenki talál a szemének, fülének, orrának való, megfelelően erős ingert.

1000 kg alatt fel is lehet hajtani a pályára

A döntött kanyaros Velodrom Millenáris matuzsálem-korú betonteknőjében évente kétszer tartott Oldtimer Fiesta olyan sajátos hangulatú, különleges rendezvény, aminek nincs párja a környező országokban, igazából az ember nem is érti, hogyan lehet, hogy nálunk megvalósult. És éppen a korhű öltözködés miatt sokkal demokratikusabb, mint bármilyen más, oldtimeres rendezvény - egy kis fantáziával, ügyességgel, simán képviselhetjük mi az úri osztályt, miközben az E-Type-hoz az ebayről felöltözött valódi milliomos valami hervatag cuccban darvadozik. De jól érzi magát, az is, akinek van mit aprítania a tejbe, mert autója, motorja végre olyan környezetben szerepelhet, ami méltó is hozzá.

Csak börze nincs


Bővebb információ a rendezvényről a honlapon itt, a Facebookon pedig emitt. A helyszín: 1146 Budapest, Szabó József utca 3., az időpont szeptember 15, szombat, reggel 9.30. Mindenki ott legyen, akit érdekelnek a régi járművek, a régi ruhák, vagy egyáltalán - csak érdeklődő természetű! Kifogás nincs.

Citroen Fourgonette és Ferrari 250 Europa jól megférnek