Lángok a troli oldalán

2012.12.08. 14:35
20 hozzászólás

Hogy a budapesti buszok néha kigyulladnak a lázas munkában, az senkit nem lep meg. Volt már füstölő metró, és az, hogy lángra kapott villamos esete nem jut hirtelen eszembe, nem jelent semmit. Trolikkal kapcsolatban más sokkoló esteket kapott fel a sajtó: egyszerűen ráztak az öreg szovjet gépek.

És tényleg jól láttam: lázadó lángnyelvek a troli oldalán!

De amit én láttam jó pár héttel ezelőtt, őszintén meglepett. Sok mindenre számítottam, de ez, komolyan mondom, túltett mindenen. Annyira meglepődtem, hogy az utolsó pillanatban kaptam a telefonomért, és csináltam gyorsan ezt a bemozdult, elmosódott képet a Fogarasi-Kerepesi út kereszteződésében. Lángnyelvek a troli első kereke mögött!!

Nem állítom, hogy a pesti utakon közlekedni is lehetne vele, de bitangul nézne ki. Különben is, a légrugós felfüggesztéssel Hungária körút-kompatibilissá tehető...

A napokban botlottam megint bele a képbe, nem tudom, még most is jár-e arrafelé ez a MAN troli, de megkockáztatom, az egyik legvagányabb dolog, ami a BKV-val az utóbbi években történt. A bugyikék buszoktól kiütést kapok, elfuserált dolognak gondolom, mert a klasszikus budapesti busz festés hozzátartozik az utcaképhez, mint a piros troli, meg a sárga villamos. De ha minden buszra lángnyelvek, hajszálcsíkozás kerül, némelyiket mattfeketére festik, fehérfalú gumikat tesznek rá, isten bizony, át fogok szokni a BKV-ra. Hot rod buszokat minden vonalra!

Buszsofőr hölgyek is feszíthetnének stílusos egyenruhában

Mennyire lenne zseniális a pin-up girl-ök által vezetett piros hetes, meg a rockabilly barkós, jampifrizurás, felhajtott farmeres buszsofőrök látványa! Ha ez megtörténik, személyesen fogok aláírást gyűjteni Tarlós István és Vitézi Dávid szentté avatásához.

Ez lehetne az új buszsofőr munkaruha